Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zlato do Ivančic. České deblistky Krejčíková a Siniaková ovládly olympijský turnaj

Česká republika slaví čtvrtou zlatou medaili z olympjských her z Tokia. Po brokaři Jiřím Liptákovi, vodním slalomáři Jiřím Prskavcovi a judistovi Lukáši Krpálkovi získaly nejcennější kov také české deblistky Barbora Krejčíková (25) a Kateřina Siniaková (25), které dnes porazily ve finálovém zápase švýcarskou dvojici Bencicová/Golubicová ve dvou setech 7:5, 6:1.

První set nabídl vyrovnanou partii. Klíčovým momentem byl jedenáctý gem, ve kterém Češky prorazily servis Švýcarek a dostaly se do vedení 6:5. Siniaková následně zvládla servis a české hráčky, které byly nasazené jako turnajové jedničky, se ujaly vedení v zápase.

Krejčíková a Siniaková vstupily skvěle vstup do druhého setu. Soupeřkám dvakrát prorazily servis a brzy se dostaly do pohodlného vedení. Za stavu 5:1 při podání Golubicové měly Češky čtyři mečboly. Využít se podařilo až pátý, po němž se české deblistky mohly radovat ze zlaté medaile z tenisové čtyřhry.

Česká republika se raduje z historicky první zlaté medaile z olympijských her. Jediné zlato získal ještě v barvách Československa Miloslav Mečíř, který zvítězil v singlu v roce 1988 v Soulu. Velkou radost z úspěchu Krejčíkové mají v Ivančicích na Brněnsku, odkud pětadvacetiletá tenistka pochází. Místní nedávno slavili její triumf z French Open, nyní oslavují zlato. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto WTA

Štítky Tenis, OH, Tokio, Krejčíková, Sinikaková, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, olympijské hry, Česko, Ivančice, zlatá medaile, Lukáš Krpálek, Jiří Lipták, Jiří Prskavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlato do Ivančic. České deblistky Krejčíková a Siniaková ovládly olympijský turnaj  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.