Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na brněnské basketbalisty zbyla bramborová medaile, bronz putuje do Kolína

Souboje o bronz nejvyšší basketbalové soutěže lépe zvládli hráči Kolína. V dnešním zápase i podruhé porazili Brno a zvítězili 90:89. V prvním střetnutí Kolín vyhrál 92:85, což pro Brňany znamenalo ztrátu 8 bodů do dalšího zápasu, kterou se jim dnes nepodařilo dotáhnout.

Nedělní zápas o všechno

Jelikož Brňané na domácí palubovce v pátek prohráli 92:85, potřebovali v základní hrací době vyhrát o 8 bodů, aby se mohli radovat z bronzových medailí.

Vstup do zápasu se hostujícím Brňanům vůbec nepovedl, naopak domácí Devante Wallace z Kolína proměnil v první čtvrtině všechny své trojky a po pár minutách Brno prohrávalo 9:1. Kolínští pak ještě přidali na výkonu, naopak Brno mělo v úvodu hry spoustu nepřesností a neproměněných košů, takže hosté po první čtvrtině tahali za kratší konec a prohrávali 27:17.

Druhou čtvrtinu odstartovalo několik slibných nájezdů z obou stran, ale Kolín udržoval konstantní náskok 10 bodů. Domácí prostředí a fanoušci hnali kolínské hráče za vítězstvím, ale Brňané se po nevydařeném úvodu nevzdali a jejich herní projev byl agresivnější. Ke konci druhé čtvrtiny Brno dotáhlo dokonce na 5 bodů, skórovalo více střel, aktivněji doskakovalo a Kolín se po vydařeném úvodu dostal pod tlak. Do šaten hráči odcházeli za stavu 44:40 z pohledu Kolína.

Vyrovnaná druhá polovina

Brnu nevycházely úvodní části čtvrtin, kdy jim Středočeši vždy bodově odskočili a hostům se nedařilo vytvořit potřebný náskok. Nejlepším hráčem Brna byl po přestávce kapitán Jan Kozina, který aktivní obranou a krádežemi balónu stěžoval Kolínu jejich hru. Potom ale přišlo jeho zranění a ze souboje špatně dopadl i mladičký Jakub Nečas, což brněnskou sestavu ještě více oklestilo. Když dvě vteřiny před koncem třetí čtvrtiny odskočil Kolín na 15 bodů, Brňané faulovali a výrok rozhodčích se nelíbil trenéru Lubomíru Růžičkovi, který byl poté vykázáný z hřiště a u postranní čáry ho nahradil asistent trenéra Martin Vaněk.

Do poslední čtvrtiny vstupoval Kolín za příznivého stavu 70:52. Brněnští ale vlétli do posledního dějství jako rozjetý vlak a velkou ztrátu dokázali stáhnout na 8 bodů, což ale pořád vzhledem k prvnímu zápasu znamenalo, že by potřebovali nastřílet 16 bodů, aby celkově Kolín porazili. Brnu rychle ubíhal čas, ale dvě minuty do konce byl stav vyrovnaný. Přesto se nakonec brněnský zázrak nekonal a Kolín dnes vyhrál o jeden bod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Basket Brno, Basketbal Kolín, medaile, Kolín, Brno, bronzová medaile, Devante Wallace, Jan Kozina, Jakub Nečas, Lubomír Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnské basketbalisty zbyla bramborová medaile, bronz putuje do Kolína  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.