Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští basketbalisté si zahrají o bronz, Nymburk slaví postup do finále

Basktebalisté Brna dnes neprodloužili sérii s Nymburkem a v semifinále prohráli 3:0 na zápasy. Domácí palubovka ani podpora tří stovek fanoušků tak svěřencům trenéra Lubomíra Růžičky nepomohla k vysněnému finále play-off. Brňané budou hrát o bronz s vítězem semifinálového klání Opava – Kolín, kde oba týmy mají po dvou vítězstvích.

Ani začátek třetího duelu nymburští basketbalisté nepodcenili a v prvních minutách vedli díky agresivním a rychlým brejkům 12:7. Brno hrálo kvůli zranění klíčových hráčů Půlpána a Puršla v okleštěné sestavě. Do zápasu se tak od úvodního hvizdu podívali i hráči, kteří v play-off ještě neměli šanci hrát. Po první čtvrtině si Nymburk držel náskok sedmi bodů a vedl 22:15.

V první i na startu druhé čtvrtiny nedokázali Brňané skórovat ze slibně vytvořených trojek, naopak hráči Nymburku většinu střel za tři body proměnili. Brno nicméně dokázalo snížit na 20:24, když se dvakrát po sobě z pod koše prosadil Aleksander Geogriev. I přes to, že Nymburku stačilo k postupu pouze jedno vítězství, nenechali Brňanům žádný osobní souboj zadarmo a často se dopouštěli faulů, ze kterých ale brněnští neproměnili zdaleka všechny trestné hody. Minutu do poločasu Brno díky trojce snížilo na 34:42. Oba týmy se ve zbývající minutě dokázali prosadit střelbou za tři body a do šaten odcházeli hráči za stavu 45:37 pro Nymburk.

Brňané slibný stav v prvních třech minutách po poločase promrhali, když nedokázali ubránit nájezdy do koše, soupeřovy trojky a Nymburk opět odskočil na 15 bodů. Brněnský rozehrávač Javion Blake snížil na rozdíl 13 bodů působivým průnikem mezi dva hráče a následnou střelbou, nicméně reprezentační hráč v barvách Nymburku Vojtěch Hruban proměnil už několikátou trojku v řadě a Nymburk zvýšil na 63:42. Brno nesložilo zbraně při nepříznivém stavu 81:54, ale soupeř nadále střílel důležité trojky a Brňané nejčastěji skórovali pouze z trestných hodů a za dva body. Před posledním dějstvím Nymburk vedl 81:56, americký hráč Omar Prewitt se dostal na 20 bodů a vedl Středočechy za postupem do finále.

Po chvíli závěrečné čtvrtiny zvýšili Středočeši svůj náskok už na 32 bodů. Brno se stále snažilo diváky zaujmout atraktivním basketbalem, ale kvalita byla na straně protivníka, který si mohl dovolit zapojit hráče z lavičky. Nejúspěšnější hráč Brna Aleksander Georgiev se dostal v polovině čtvrtiny na 19 bodů, Nymburk už ale v tu dobu vedl 100:64. Středočechům se povedlo několik rychlých nájezdů do koše a odskočili na 41 bodů. Třetí zápas semifinále play-off skončil jednoznačnou výhrou Nymburku 114:73.

Basket Brno hrál semifinále nejvyšší domácí soutěže po 14 letech. Naopak současní šampioni z Nymburku mají 16 mistrovských titulů v řadě a jejich finálovou jízdu předpovídala i účast v basketbalové Lize mistrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Basket Brno, ERA Nymburk, basketball, play-off, semifinále, ČEZ Basketball Nymburk, Brno, finále, playoff, BK Breda & Weinstein Opava, Lubomír Růžička, Kolín, Liga mistrů UEFA, Vojtěch Hruban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští basketbalisté si zahrají o bronz, Nymburk slaví postup do finále  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.