Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalisté Brna slaví senzační postup do semifinále play-off

Historický úspěch dnes vybojovali brněnští basketbalisté. V pátém rozhodujícím zápase o postup do semifinále play-off dokázali hráči Basketu Brno přehrát tým USK Praha. Na domácí palubovce zvítězili nad Prahou 84:78 a v dalším kole vyřazovacích bojů je čeká Nymburk.

Brňané začali úvodní čtvrtinu úspěšněji a po první části vedli 26:17. Nejvíce domácí tým táhnul Javion Blake, který jen v první čtvrtině dokázal nastřílet 11 bodů. Ve druhém dějství Pražané stahovali náskok, oproti Brnu se jim více dařilo na doskoku. Poločas Pražané zakončili úspěšnou střelou za tři body, smazali ztrátu devíti bodů a do kabin odcházely týmy za stavu 39:39.

První minuty po poločase se nesly v duchu rychlých protiútoků, ze kterých těžilo více družstvo USK Praha. Pražané navíc začali střílet důležité trojky a přešli do vedení 58:47. Pražský rozehrávač Ondřej Sehnal se dostal ve třetí čtvrtině na 22 bodů a domácím hráčům komplikoval obranu rychlými nájezdy do koše. Brňanům se náskok Pražanů dařilo umazávat jen po bodech a před poslední čtvrtinou Brno prohrávalo 57:63.

Poslední čtvrtinu začali Brňané aktivněji, dokázali ubránit a doskočit několik střel. Rychlými protiútoky se dostali do vedení 65:63. Viktor Půlpán, který byl při nájezdu faulovaný Blakem Schilbem, navýšil na 67:63 pro Basket Brno. Trestnými hody zvýšili Brňané svůj náskok na 7 bodů. Další úspěšnou trojkou vstoupilo Brno do závěrečných minut zápasu a Pražany začalo přehrávat po fyzické stránce. Mladičký, teprve sedmnáctiletý Jakub Nečas trefil v posledních sekundách limitu klíčovou trojku a Brno odskočilo Praze na 82:73. Hráči Brna už si koncovku zápasu pohlídali a zvítězili 84:78. Javion Blake byl nejúspěšnějším střelcem Brna a týmu pomohl v zápase 27 body. Celá série čtvrtfinále byla vyrovnaná, ale Brňané dnes přidali poslední bod a v dalším kole poměří síly s nymburskými Lvy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Basket Brno,

Štítky Basket Brno, USK Praha, basketball, play-off, semifinále, Brno, BASKET BRNO, a.s., Praha, ČEZ Basketball Nymburk, playoff, basketbalista, Ondřej Sehnal, Viktor Půlpán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna slaví senzační postup do semifinále play-off  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.