Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

ČOI zajistila v tržnici v Hatích přes 4100 padělků za 45 milionů

Česká obchodní inspekce (ČOI) ve spolupráci s celníky zajistila v asijské tržnici Asia Bazar v Hatích na Znojemsku 4146 padělků oděvů, obuvi, galanterie a hraček. Hodnota originálů by přesáhla 45 milionů korun, sdělila dnes ČTK mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. Inspektoři zboží zajistili, prodejce čeká správní řízení za užívání klamavých obchodních praktik.

Kontrola se uskutečnila v pátek a sobotu, ale celníci i inspektoři o ní informovali až nyní. "V rámci mimořádné kontroly nabídky, prodeje a skladování zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví jsme zajistili padělky ve 34 vytipovaných stáncích," uvedl ředitel inspektorátu ČOI pro Jihomoravský a Zlínský kraj Karel Havlíček.

Podle něj stojí za úspěchem inspekce bezchybná příprava a utajení kontroly až do poslední chvíle. "Předčasnému uzavření vytipovaných prodejních míst se podařilo zabránit přítomností několika inspektorů na tržišti ještě před příjezdem hlavní kontrolní skupiny. Předpokládám, že i další kontroly se zaměřením na padělky budou díky pečlivé přípravě stejně efektivní," uvedl Havlíček.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká obchodní inspekce, okres Znojmo, Karel Havlíček, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, hať

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI zajistila v tržnici v Hatích přes 4100 padělků za 45 milionů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.