Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Policejní pes Kevin vypátral zloděje, kteří si z cizích zahrad na Znojemsku chtěli odnést konopí

Noční zlodějská výprava trojice recidivistů do malé obce na Znojemsku skončila opravdu neslavně. Zásluhu na tom nese i služební pes Kevin, který bleskově zmařil jejich útěk. Trojice přelezla ploty a vnikla na dva sousedící pozemky, ze kterých chtěla ukrást konopí. Zloději si ale nepočínali opatrně, vzbudili tudíž majitele.

Rozespalým majitelům se povedlo zadržet čtyřiatřicetiletého muže. Dvojice jeho skoro stejně starých kumpánů ale zmizela. „Ne však na dlouho. Pro přivolaného psovoda se služebním psem Kevinem totiž nebylo problémem v blízkém lesním porostu ukryté muže vypátrat," popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek

„Proč zloději zamířili právě na uvedené zahrady? Policistům  to napověděla k odnosu připravená rostlina konopí," doplnil mluvčí. Z druhé zahrady ji zloději sklidit nestihli. Hrozí jim postih za porušování domovní svobody, případně krádež.

Policisté prověřují, zda na zlodějské výpravy s podobným cílem v minulosti nevyráželi častěji. Zjišťují také, zda i pěstitelé rostlin neporušili zákon.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Znojemsko, zloději, krimi, krádež, policejní pes, konopí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní pes Kevin vypátral zloděje, kteří si z cizích zahrad na Znojemsku chtěli odnést konopí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.