Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Muž v Brně stál uprostřed silnice a držel si nůž pod krkem. Před strážníky se bodl do břicha

Brněnští strážníci spěchali za mužem, který stál uprostřed cesty v Bohunicích, držel si nůž pod krkem a vykřikoval nesrozumitelné výhrůžky. Přestože se strážníkům dařilo s rozrušeným mužem komunikovat a uklidňovat ho, nečekaně se bodl do břicha. Strážníci dostali zbraň do bezpečné vzdálenosti, společně s policisty muži poskytli první pomoc a pustili k němu záchranáře.

Brněnští strážníci zasahovali  v Bohunicích, volající na linku 156 si totiž  po setmění všiml muže, který seděl poblíž tamního úřadu s nožem v ruce a podle pohybů mohl být pod vlivem drog. Operační středisko okamžitě vyslalo čtyři nejbližší autohlídky městské policie, které obratem dorazily do Dlouhé ulice.

„Ukázalo se, že obezřetnost dispečera byla naprosto na místě. Muž stál uprostřed silnice, nesrozumitelně hlasitě vykřikoval a držel si nůž pod krkem. Čepelí si po krku i přejížděl, takže už byla částečně zakrvácená,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jeden strážník hned přivolal záchranáře, další hlídka uzavřela frekventovanou cestu a zbylým kolegům tak umožnila se silně rozrušeným mužem komunikovat. Jeden ze strážníků s ním dokázal zapříst hovor a uklidňoval ho. Muž mluvil nesouvisle, vydával nejrůznější skřeky, a především si stále držel nůž pod krkem.

„V kruhu ho obklopovali strážníci i se státními policisty, aby mu mohli co nejrychleji zabránit v sebepoškozování nebo v případném útěku. Muž se ale náhle a nečekaně bodl do břicha, a teprve potom dal na důrazné naléhání hlídek, aby nůž odložil,“ uvedl Ghanem.

Strážníci dostali zbraň do bezpečné vzdálenosti, společně s policisty muži poskytli první pomoc a pustili k němu záchranáře. Zdravotníci si ho převzali do své péče a policisté si případ ponechali k prošetření.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, nůž, sebepoškozování, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně stál uprostřed silnice a držel si nůž pod krkem. Před strážníky se bodl do břicha  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.