Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Středoškoláka, který podle policistů v Brně brutálně vraždil, poslal soud do vazby

Dvacetiletého muže, který podle policie o víkendu v Brně brutálně zavraždil jiného, poslal dnes městský soud do vazby. Novinářům to řekla mluvčí soudu Petra Láníčková. Obviněný středoškolák se k činu doznal. Oběti zasadil podle policie zhruba 60 ran ostrým předmětem. Hrozí mu až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Oba muži se náhodou setkali v jednom z brněnských barů, důvodem činu byl zřejmě konflikt mezi nimi.

Čin se stal v sobotu ráno v jednom z brněnských bytů, policisty na místo zavolal pronajímatel, kterého probudil hluk. „Policejní hlídka vstoupila do bytu a v zadní místnosti našla tělo muže v tratolišti krve,“ uvedl v úterý zástupce vedoucího odboru obecné kriminality jihomoravských policistů Luděk Blahák. Obětí byl dvaatřicetiletý nájemník bytu.

Policisté hledali svědky i přes výzvu v médiích, o pomoc žádali i se ztotožněním konkrétního muže z fotografie. Podezřelého ze Žďárska policisté zadrželi v pondělí odpoledne ve Velkém Meziříčí.

V sobotu ráno přivolal majitel bytu v brněnské Hrnčířské ulici policisty, obyvatele domu totiž probudil hluk. Hlídka v bytě našla tělo bez známek života, bylo na něm více než šedesát bodných ran. Z kamerových záznamů vyšetřovatelé zjistili, že z...

„Zadržený se doznal. I díky jeho výpovědi se podařilo zrekonstruovat, co se přihodilo,“ uvedl Blahák. Muži se náhodně setkali v jednom z brněnských barů, do bytu dojeli s vozem taxi. Mladík měl u oběti přespat. Ráno ale na druhého zaútočil bodnořezným nástrojem, podle Blaháka za tím stála zřejmě rozepře.

„Přes pokus o obranu neměl muž šanci a vykrvácel,“ popsal Blahák. Doplnil, že šlo zhruba o 60 ran a že se s takovou brutalitou dosud nesetkal. Pachatel se lekl hluku, který činem způsobil, z bytu vyskočil oknem. Za spáchání vraždy surovým způsobem mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky PČR, policie, vražda, nůž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláka, který podle policistů v Brně brutálně vraždil, poslal soud do vazby  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.