Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

VIDEO: Policisté obvinili dvacetiletého muže z vraždy v Brně. Oběti zasadil přes šedesát bodných ran

, aktualizováno před hodinou

V sobotu ráno přivolal majitel bytu v brněnské Hrnčířské ulici policisty, obyvatele domu totiž probudil hluk. Hlídka v bytě našla tělo bez známek života, bylo na něm více než šedesát bodných ran. Z kamerových záznamů vyšetřovatelé zjistili, že z okna bytu nad ránem vyskočil pachatel, který nyní čeká na rozhodnutí o vazbě. Muž se k činu přiznal a hrozí mu 15 až 20 let ve vězení.

Policisty na místo činu v Hrnčířské ulici v Brně přivolal v sobotu ráno pronajímatel bytu. Nejen jeho, ale také ostatní obyvatele bytového domu s číslem 33, probudil hluk. Policejní hlídka vstoupila do bytu poté, co na klepání nikdo nereagoval a škvírou mezi žaluziemi byla vidět kaluž krve. V bytě našli ležet bezvládné tělo, které na sobě mělo přes šedesát bodných a řezných ran.

„Policisté zajistili místo činu a přivolali kriminalisty. Vyšetřovatelé zjistili, že obětí je dvaačtyřicetiletý muž, který v pronajatém bytě bydlel,“ řekl dnes v poledne novinářům zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Luděk Blahák. Doplnil, že za třicet let ve službě nepamatuje případ, kdy by někdo zaútočil takovým počtem úderů.

Kriminalisté analyzovali kamerové záznamy a všimli si osoby, která zhruba v době činu vyskakuje z okna bytu. Byl to pachatel, ten chtěl byt opustit dveřmi, ale zalekl se hluku a utekl oknem. Sám byl při útoku poraněn, a tak se nechal ošetřit v nemocnici a odjel domů. Podezřelého muže ze Žďárska policisté zadrželi nakonec v pondělí odpoledne ve Velkém Meziříčí.

Jihomoravští kriminalisté pátrají po svědcích násilného činu v Brně. Pátrali také po totožnosti konkrétního muže, ten se jim přihlásil. K události došlo v sobotu ráno v okolí Hrnčířské 33. Policie žádá veřejnost o pomoc.

Policisté hledali svědky přes výzvu v médiích, o pomoc žádali také se ztotožněním konkrétního muže z fotografie. Na základě výzvy v médiích se onen důležitý svědek z fotky přihlásil a pomohl objasnit, jak se vše událo.

„Poškozený se v Brně setkal s obviněných dvacetiletým mužem v jednom z podniků, kde se také v ten večer poprvé seznámili. Do bytu poškozeného poté spolu dojeli taxíkem. Ráno po vystřízlivění agresor napadl oběť nožem. Muž se snažil bránit, ale neměl šanci a na místě vykrvácel,“ doplnil Blahák.

Kriminalisté posbírali dostatek důkazů, některé ještě vyhodnocují. Muž se k činu doznal a vyjádřil lítost. Nyní čeká na rozhodnutí o umístění do vazby. Hrozí mu za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy trest v rozmezí 15 až 20 let ve vězení, případně i trest výjimečný.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky PČR, policie, vražda, nůž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté obvinili dvacetiletého muže z vraždy v Brně. Oběti zasadil přes šedesát bodných ran  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.