Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Celníci se na jihu Moravy pustili do likvidace nelegálních automatů. Zůstal z nich jen šrot

Jihomoravští celníci zničili desítky nelegálních herních automatů a letos se zaměřili především na kontroly nelegálních provozovatelů hazardu. Kromě zabavených automatů udělili i vysoké pokuty. Ve skladech čekají další stovky automatů na rozhodnutí o jejich likvidaci.

Jihomoravští celníci minulý týden zlikvidovali 52 nelegálně provozovaných herních automatů. Tyto stroje pracovníci pomocí těžké techniky rozdrtili a ekologicky zpracovali.

Kontrola provozování hazardních her patří od roku 2017, kdy tuto kompetenci zákony svěřily celní správě, k jejím stěžejním činnostem současně s celnictvím a správou spotřebních daní. Kromě řádných provozovatelů celníci soustředili svou pozornost především na ty, kteří zákony obchází.

„Letos celníci na jižní Moravě provedli čtyři kontroly u legálních provozovatelů a 41 u nelegálních. Zajistili při nich 186 herních automatů a přes 214 tisíc korun. Celní úřad zahájil pět správních řízení s legálními provozovateli, devět jich dokončil a udělil 13 pokut ve výši přes 2 miliony korun. S nelegálními provozovateli bylo letos zahájeno 16 řízení, 18 jich bylo uzavřeno a uděleno bylo 15 pokut v celkové výši přes 3,2 milionu korun,“ informovala mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Po uzavření správních řízení mohou být zabavené nelegální automaty zlikvidovány. Tento rok už celníci na jižní Moravě zničili 90 takových strojů, a od převzetí této pravomoci zlikvidovali celkem 567 automatů. Ve skladech celního úřadu aktuálně čeká na rozhodnutí dalších 700 zařízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Celního úřadu pro Jihomoravský kraj

Štítky celníci, herny, automaty, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci se na jihu Moravy pustili do likvidace nelegálních automatů. Zůstal z nich jen šrot  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.