Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Seniorce z Brna vzplála matrace. Ze zakouřeného bytu ji vynesli strážníci, dezorientovaná je chtěla praštit židlí

V sobotu ráno zasahovali strážníci městské policie v brněnské Líšni, kde uslyšeli volání o pomoc z jednoho z bytů. Po násilném vstupu našli zmatenou seniorku vedle doutnající matrace. Když ji chtěli vynést, pokusila se strážníka udeřit židlí. Nakonec žena skončila v nemocnici, lékaře potřebovali i strážníci, kteří se nadýchali kouře.

Náročná záchrana se v sobotu ráno podařila hlídkám městské policie v brněnské Líšni. Strážníci zasahovali v panelovém domě, odkud bylo slyšet ženské volání o pomoc. Jako první ho zaslechl muž, který šel po rozednění sídlištěm a strážníky mezi mnoha výškovými budovami správně nasměroval ke konkrétnímu vchodu.

„U bytu strážníci usilovně tloukli na dveře, ale zevnitř se nikdo neozýval ani neotevíral. Rozhodli se je proto vyrazit, což se jim brzy podařilo. Ocitli se v zakouřené místnosti plné poházených a převrácených věcí, mezi nimiž seděla jednaosmdesátiletá žena. Kousek od ní žhnula matrace, a tak ji strážníci uhasili a otevřeli okno,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Netečnou a očividně zmatenou ženu se rozhodli vynést ven. Seniorka se v situaci neorientovala a když ji vzal jeden ze strážníků do náruče, uchopila dřevěnou židli a chtěla ho s ní udeřit. V tom jí strážníci zabránili a dostali ji z bytu.

„Matraci a povlečení potom dohasili přivolaní hasiči. Zdravotníci ženu po ošetření odvezli do nemocnice a vyšetření na místě podstoupili i strážníci. Mírně se totiž nadýchali kouře,“ doplnil Gahanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, oheň, požár, seniorka, židle, byt, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorce z Brna vzplála matrace. Ze zakouřeného bytu ji vynesli strážníci, dezorientovaná je chtěla praštit židlí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.