Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Trojice maskovaných lupičů přepadla směnárnu v Břeclavi. Policistům ujížděli do Rakouska

Úterní večer v Břeclavi přinesl nečekané drama. Trojice maskovaných útočníků přepadla pracovníky směnárny, při potyčce dokonce padly výstřely. Lupičům se podařilo uprchnout s dvoumilionovou kořistí. Policistům ujížděli přes hranice do Rakouska, kde byli dopadeni.

Krátce po skončení úterní pracovní doby směnárny v Břeclavi začalo drama. Při odchodu z provozovny pracovníky směnárny napadla trojice maskovaných mužů a snažila se jim odcizit přenášenou hotovost v různých měnách. Při krátké potyčce byli zraněni jak oba pracovníci směnárny, tak i jeden z útočníků.

„Agresory nezastavily ani výstřely z legálně držené krátké střelné zbraně jednoho ze směnárníků. Útočníkům se i tak podařilo získat batoh s penězi. Překotně naskočili do osobního automobilu Opel a zamířili směr Rakousko. Ujíždějící vozidlo se na hraničním přechodu pokusila zastavit právě sloužící hlídka cizinecké policie,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Směrem na obec Reinthal ujíždějící pachatelé nereagovali na pokyny policistů k zastavení a pokračovali dále do vnitrozemí. Do přeshraničního pronásledování se následně zapojily i další břeclavské hlídky. „To už měli zprávu o prchajícím vozidle spolupracující rakouští kolegové. Auto s lupiči se podařilo nasazeným hlídkám zastavit až poblíž obce Ketzelsdorf. Tam byli zadrženi dva cizinci. Třetí byl později dohledán rakouskými policisty,“ doplnill Malášek.

Zároveň se policistům podařilo zajistit i uloupenou téměř dvoumiliónovou hotovost. „Případ, který je kvalifikován jako loupež ve spolupachatelství, dále vyšetřujeme a zároveň spolupracujeme s rakouskými kolegy,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policisté, cizinecká policie, směnárna, přepadení, peníze, hranice, Rakousko, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice maskovaných lupičů přepadla směnárnu v Břeclavi. Policistům ujížděli do Rakouska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.