Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Policisté zadrželi muže, kteří v Rakousku ukradli stavební stroje. Jednoho našli u Vyškova i s bagrem

Policisté zadrželi tři cizince podezřelé z krádeží stavebních strojů v Rakousku, kde způsobili škody za několik milionů korun. Na muže byl vydán evropský zatykač. Jeden byl zadržen u Vyškova s odcizeným bagrem, další dva u Olomouce. Všichni čekají ve vazbě na vydání rakouské policii.

Policisté ve středu zadrželi u Vyškova a Olomouce tři cizince podezřelé z krádeží stavebních strojů v Rakousku, kde údajně způsobili škody za několik milionů korun. Na trojici pachatelů ve věku 35, 39 a 53 let byl vydán evropský zatykač. „Zadržení cizinci skončili ve vazbě a čekají na vydání rakouské policii,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

„Ve středu v ranních hodinách obdrželi kriminalisté cestou mezinárodní spolupráce poznatek od rakouských kolegů, že by mělo přes území České republiky projíždět zájmové vozidlo. To se podařilo zastavit kolegům z Jihomoravského kraje kousek od Vyškova. Prohlídkou vozidla kolegové zjistili, že cizinec v dodávce převážel odcizený bagr právě z Rakouska,“ uvedla Skoupilová.

Od jihomoravských policistů poté olomoučtí kriminalisté dostali informaci, že dodávku doprovázelo ještě jedno vozidlo. Policisté tento automobil zastavili na nájezdu na dálnici D35 u Křelova na Olomoucku.

„Podle zjištěných informací se všichni zadržení měli v Rakousku dopouštět trestné činnosti. Svoji pozornost po nějaký čas zaměřovali na krádeže pracovních strojů a bagrů. Svým jednáním měli způsobit v přepočtu několikamilionové škody,“ dodala Skoupilová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky PČR, policisté, krádež, cizinci, stavební stroje, bagr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi muže, kteří v Rakousku ukradli stavební stroje. Jednoho našli u Vyškova i s bagrem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.