Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Mladíci v Lednici stříleli vzduchovkou na dopravní značky. Postřelili a těžce zranili kolemjdoucího

V Lednici na Břeclavsku si dva mladíci krátili čas střelbou ze vzduchovky na dopravní značky. Jedna kulka se od značky odrazila a zasáhla nic netušícího muže, který utrpěl vážná zranění. Oba střelci byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, jeden navíc z výroby drog.

Případ těžkého zranění devětadvacetiletého muže v Lednici šetří břeclavští kriminalisté. Mladý muž koncem června procházel obcí, když se dostal do zorného pole dvou mladíků, kteří na zahradě rodinného domu manipulovali se vzduchovkou.

„Oba devětadvacetiletí muži si podvečerní čas krátili střílením na dopravní značky stop a přechod pro chodce poblíž kruhového objezdu. Jejich nebezpečné jednání nezůstalo bez následků a jedna ze střel skončila v zádech nic netušícího kolem procházejícího muže. Ten uslyšel výstřel, ucítil bolest pod lopatkou a zjistil, že krvácí, proto se nechal převézt do břeclavské nemocnice,“ sdělila policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Lékaři mu museli operativně vyjmout tři fragmenty střely, které mu poškodily plíci. Policisté ihned začali pátrat po neznámém střelci a následně přijali poznatky k incidentu a zadrželi dva místní muže.

Střelci kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví, které po provedené domovní prohlídce rozšířili o přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a jedy. Doma měl totiž zásobu marihuany, kterou vypěstoval.

„Soudce rozhodl o vazebním stíhání obviněného. Druhý zadržený muž si vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu pomoc k těžkému ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví,“ doplnila Ledabylová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, střelba, zranění, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

FETOŠI - A JE JICH STÁLE VÍC - BEZ PRÁCE HOVADA A POMALU BY ZABILI ČLOVĚKA BEZ HNUTÍ BRVY - KRIMINÁL A DOŽIVOTÍ!!!!

Čtvrtek, 11. července 2024, 08:03Odpovědět

Mladíci v Lednici stříleli vzduchovkou na dopravní značky. Postřelili a těžce zranili kolemjdoucího  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.