Návštěvník, který vyhrožoval personálu i hostům restaurace zabitím, plival na strážníky a i je častoval vulgárními výrazy, skončil v poutech. Právě příslušníci městské policie vyráželi v pondělí večer do restaurace u Brněnské přehrady, kam je zavolala jedna z pracovnic s prosbou o pomoc.
Pracovnice podniku strážníkům popsala, že na terase posedává agresivní muž, který všechny kolem vulgárně uráží a vyhrožuje jim smrtí. Muž u sebe navíc ani neměl peníze na zaplacení.
„Šestapadesátiletý muž častoval sprostými nadávkami také strážníky a podle svých slov chtěl zabít i je. Veškeré snahy strážníků, aby se uklidnil, se míjely účinkem. Mužova agrese se i nadále stupňovala,“ popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.
Muž měl v plánu hodit po strážnících talíř s jídlem a sklenici s kávou. „Před strážníky výhružně šermoval příborovým nožem, kterým nakonec mrštil tak silně o stůl, že jím rozbil talíř a způsobil tím škodu za více než čtyři sta korun. Když se pokoušel opakovaně plivat na strážníky, skončil v poutech,“ popsala mluvčí.
Strážníci pojali podezření ze spáchání trestného činu a agresora předali do rukou státních policistů.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Jak zacházet s příborem?
Stejně jako prostírání příboru, i stolování s příborem má svá pravidla. Prvním, úplně jednoduchým pravidlem, je správné uchopení příboru. Nůž vezměte do pravé ruky a vidličku do levé. Pokud jste leváci, udělejte to, samozřejmě, naopak.
Dalšími pravidly jsou:
Neolizovat nůž
Neškrábat po talíři
Nevkládat kávovou lžičku do úst
Neotírat nůž o jídlo nebo vidličku
Neodkládat příbor do šálků nebo misek