Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Kradl rum v obchodním domě, svůj lup si pečlivě ukryl. Vyškovští strážníci si na milovníka alkoholu počkali

Ve Vyškově opět bojují s alkoholem. Někteří lidé se dokonce nebojí lahve ani ukrást. Místní strážníci řešili hned dva takové případy. Pětatřicetiletý muž odešel z prodejny s rumem za 1200 bez zaplacení, daleko se ovšem nedostal. Po lahvi rumu zatoužil o den později i jeho sedmašedesátiletý kolega, ten se ovšem spokojil s levnou variantou za 70 korun.

Vyškovští strážníci v posledních měsících řeší problémy s alkoholem a opilými lidmi. „Často jde o lidi, kterým se nedaří chovat úplně slušně, nemají ani zdaleka problém lahev alkoholu ukrást," uvedl mluvčí Vyškova Michal Kočí

Tyto případy nejsou ve městě ojedinělé. Pětatřicetiletý muž se rozhodl obohatit v jednom z vyškovských obchodních domů. Nijak neotálel a proběhnul hlavním vchodem i s košíkem v ruce. 

„Svědkyně muže s kapucí popsala, informaci jsme předali hlídce v terénu, která podezřelého našla u jiné prodejny v Brněnské ulici. Kolegové se s mužem přesunuli do původního obchodního domu ke zjištění škody a shlédnutí kamerových záznamů. Dotyčný se ke krádeži přiznal, prohlásil ale, že alkohol předal známému, kterému měl dlužit. Vzhledem ke způsobené škodě, kterou nebyl schopný na místě uhradit, jsme věc postoupili k dalšímu šetření ke komisi k projednávání přestupků,“ uvedl mluvčí vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Jakmile dotyčný opustil prodejnu, strážníci se domluvili s velitelem směny, že se schovají v sousední Cukrovarské ulici, zatímco on bude muže sledovat přes kamerový systém. „Pachatel si udělal menší kolečko, aby nakonec přišel k místu, kde ukradené lahve pravděpodobně ukryl. O chvíli později ho strážníci zastavili. Ukradené zboží měl u sebe. Jednalo se o čtyři lahve lepšího rumu v hodnotě téměř 1200 korun,“ upřesnil Sedláček.

Podobný případ se stal hned následujícího dne. V pravé poledne kradl v jiném obchodním domě sedmašedesátiletý muž. „Šlo rovněž o lahev rumu, jen tentokrát v hodnotě sedmdesáti korun,“ doplnil Sedláček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky obchodní dům, alkohol, rum, krádež, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl rum v obchodním domě, svůj lup si pečlivě ukryl. Vyškovští strážníci si na milovníka alkoholu počkali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.