Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Alkoholem posilněný muž ve Vyškově řešil spory. Vzduchovkou střílel na vrata sousedova domu

Jedenasedmdesátiletý muž v kostkované košili si vykračoval vyškovskou částí Dědice se vzduchovkou v ruce. Mířil k sousedovi, jehož pes mu zardousil několik kačen a slepic. Zbraň začal nabíjet a mířil na vrata domu, v tom si jej ale všimla kolemjdoucí a zavolala strážníky. Incident prošetří úředníci.

Na tísňovou linku vyškovských strážníků se před osmou hodinou večerní obrátila volající, že naštvaný muž vzduchovkou míří na vrata jednoho z domů a zbraň zrovna nabíjí. Na místo tak rychle vyrazila hlídka.

„Svědkyně oznámila, že střílí do dveří jednoho z domů. Kolegové dotyčného na místě ihned našli, zbraň měl volně položenou na víku popelnice. Jednalo se o takzvanou flobertku, tedy zbraň kategorie C-I, k jejímuž držení není třeba zbrojní průkaz,“ sdělil velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček s tím, že strážníci muže vyzvali, aby své jednání vysvětlil.

Za vším nakonec stojí sousedské spory. „Pes muže měl druhému muži se vzduchovkou v letošním roce údajně zakousnout čtyři kačeny a jednu slepici, loni pak šest kačen a čtyři slepice. Z toho důvodu si chtěl s majitelem psa promluvit, aby škodu zaplatil. Dveře ovšem neotvíral a telefonní kontakt na něj neměl, a tak si myslel, že střelbou do vrat muže zalarmuje a domluví se na náhradě škody. Nijak ublížit mu podle svých slov nechtěl,“ popsal incident Sedláček.

Strážníci muže vyzvali k vydání zbraně, zároveň mu dali dýchnout. Přiznal totiž čtyři panáky. Zkouška dopadla s pozitivním výsledkem 0,93 promile alkoholu v dechu.

„Prohlídkou jsme zjistili, že vrata poškozená nebyla, na levém zděném sloupku u nich ale bylo vidět zhruba šestnáct oděrek, které mohly mít souvislost se střelbou. Ověřit to ale nešlo, ani majitele objektu se na místě nepodařilo zkontaktovat,“ dodal velitel. Strážníci celou věc postoupili k dalšímu šetření ke komisi k projednávání přestupků.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky MP Vyškov, zbraň, drůbež, spor, hádka, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkoholem posilněný muž ve Vyškově řešil spory. Vzduchovkou střílel na vrata sousedova domu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.