Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Muž z Brněnska se chtěl vyhnout vězení. Vyhrožoval bombou v soudní budově a teď mu hrozí další trest

Čtyřiadvacetiletému muži z Brněnska se do vězení příliš nechtělo. V hlavě se mu zrodil nápad, jak se vyhnout trestu. Hendikepovanému známému sebral mobil a na tísňovou linku nahlásil v budově znojemského soudu, kde se měl ten den jeho případ prošetřovat, bombu. Kriminalisté ho ale dopadli a nyní mu hrozí až pětiletý trest.

V polovině dubna mířil ke znojemskému soudu čtyřiadvacetiletý muž z Brněnska. Kromě výpovědi k aktuální kauze ho také v brzké době čekal nástup do výkonu trestu pro jiné překročení zákona.

K soudu sebou vzal svého známého. Ten později vypověděl, že nejel zcela dobrovolně, ale z hlavního aktéra měl strach. K justiční budově však muži nedorazili a svou cestu zakončili na znojemském nádraží. Tam se setkali s hendikepovaným příbuzným mladíka, který jim půjčil telefon bez sim karty, jelikož ho používal, vzhledem k postižení, pouze pro datové služby.

Muži v telefonu vyťukali číslo tísňové linky 112 a nahlásili bombu v soudní budově. Jejich hovor byl anonymní, protože na linku se lze dovolat bez sim karty, a zároveň jediný svědek, hendikepovaný příbuzný, nemohl vědět, co bylo obsahem hovoru.

„Každopádně krycí manévry před i po činu jim nebyli nic platné, kriminalisté se na základě případů, které měly být projednávány, dostali oběma na stopu a případ objasnili,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

O tom, čí to byl nápad, se ovšem muži dosud neshodli. Že to byla hloupost, uznali do protokolu oba dva. „Obvinění čelí trestnímu stíhání pro přečin šíření poplašné zprávy, za což jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ vysvětlil Šváb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto justice.cz

Štítky PČR, policisté, soud 112, tísňová linka, trest, vězení, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Blb si myslel, že mu to něco usnadní - měl na sobě asi nově koupený bombard´áky.

Sobota, 18. května 2024, 08:34Odpovědět

Muž z Brněnska se chtěl vyhnout vězení. Vyhrožoval bombou v soudní budově a teď mu hrozí další trest  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.