Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Řidič si nevšiml policistů na silnici, projel na červenou a málem smetl skupinu chodců

Velkým neštěstím mohla skončit nepozornost řidiče, kterého v minulém týdnu zaujaly policejní majáky na silnici v brněnských Židenicích a kvůli nim se přestal věnovat řízení. „Hlídka na Staré Osadě řešila přestupek motorkáře v pravém jízdním pruhu, což přitáhlo pozornost řidiče osobního auta, který se natolik soustředil na dění odehrávající se ve vedlejším pruhu, že levým jízdním pruhem projel křižovatkou na červenou,“ popsala policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Řidič po průjezdu na červenou navíc ohrozil několik chodců, kteří na zelenou přecházeli přechod pro chodce. Přestupek tohoto řidiče policisté vyřešili blokovou pokutou, a protože oba pruhy byly neprůjezdné, nechali chodce bezpečně dokončit přejití vozovky, doplnila mluvčí. 

Podle policie se strážci zákona stále častěji setkávají s řidiči, kteří více než bezprostřední situaci v provozu sledují události, kolem kterých projíždějí a jich samotných se netýkají. „Často k tomu dochází i na dálnicích, kde se v případě nehody v jednom směru začne i v protisměru tvořit kolona zpomalujících řidičů, kteří si chtějí nehodu prohlédnout nebo ji dokonce točí na mobilní telefon a sdílejí na sociálních sítích. Kvůli tomuto jednání pak vznikají další kolize,“ vysvětlila Ledabylová.

„Rádi bychom upozornili nejen řidiče, aby se soustředili na situaci v provozu, ale i chodce, aby se vždy přesvědčili, že auta zastavila a mohou bezpečně přejít vozovku. Obecně zvláště přechody pro chodce na komunikaci s více jízdními pruhy jsou nebezpečné v tom, že řidič v jednom pruhu zastaví a dá jim přednost, zatímco v druhém jízdním pruhu řidič pokračuje v jízdě,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky silnice, policie, červená, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič si nevšiml policistů na silnici, projel na červenou a málem smetl skupinu chodců  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.