Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mladík v Brně ujížděl strážníkům cizím autem a bez řidičáku. Klíče vzal spícímu známému

Mladík se dostal do hledáčku noční hlídky, když jel po Úvoze v centru jihomoravské metropole pouze s denními světly. Když si strážníků všiml, šlápl na plyn. Muž nejprve vytrvale tvrdil, že neřídil. Pak se přiznal a vyšlo najevo, že nevlastní řidičák ani auto. Klíčky ukradl spícímu známému z ubytovny.

Kolem jedné hodiny ráno chtěla autohlídka městské policie zastavit Peugeot, který projížděl po ulici Úvoz pouze s rozsvícenými denními světly. Vůz tak mohli ostatní řidiči snadno přehlédnout.

„Jenomže sotva se za ním strážníci vydali, začal rychle ujíždět. Muž za volantem odbočil prudkým manévrem do Trýbovy ulice, kde ho hlídka dostihla. Snaha vzdálit se od auta tedy vyšla naprázdno,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

 Mladík nejprve vytrvale tvrdil, že neřídil. Po upozornění, že ho nahrála palubní kamera, se strážníkům přiznal. Přišli také na to, že vůbec nevlastní řidičský průkaz. Při snaze dobrat se dalších informací o vozidle hlídka zjistila, že Peugeot třiadvacetiletému Slovákovi nepatří.

„Strážníci proto kontaktovali muže, který má vůz svěřený k užívání. Ten jim řekl, že klíče nikomu nepůjčil a měl je v ubytovně schované pod svým polštářem, zatímco spal. Strážníci proto přistiženého mladíka předali jako podezřelého z trestného činu,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky MPB, strážníci, auto, řidičský průkaz, krádež, ubytovna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To je hyenismus první třídy - NEMÁM OPĚT, CO DODAT!!!! HNUS HNUS HNUS!!!

Úterý, 7. května 2024, 16:34Odpovědět

Mladík v Brně ujížděl strážníkům cizím autem a bez řidičáku. Klíče vzal spícímu známému  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.