Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič se strážníkům chlubil zákazem řízení. Vidím kosmické lodě a ovládám počasí, dodal

Na benzínce nedaleko nemocnice v brněnských Bohunicích oslovil strážníky sedmatřicetiletý muž. Sám od sebe se jim svěřil, že má zákaz řízení, ale přijel autem. Následně jim povykládal také o svých zážitcích z cestování vesmírem a o své schopnosti ovládat počasí. Test na drogy i alkohol měl negativní.

Hlídku městské policie oslovil v noci na úterý na benzínové pumpě v Jihlavské ulici řidič škodovky. Jakmile strážníci vystoupili z vozidla, sám od sebe se jim pochlubil, že má zákaz řízení, a přesto si jezdí vesele dál. Povykládal jim o svých zážitcích z cestování vesmírem. Svěřil se jim, že vidí kosmické lodě a k tomu všemu ještě umí ovládat počasí.

„Hlídka proto pojala podezření, že by mohl být pod vlivem drog nebo alkoholu. Zároveň si u obsluhy čerpací stanice ověřila informaci, že sem sedmatřicetiletý muž skutečně přijel autem. Strážníci pak řidiče vyzvali k předložení dokladů,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivanová.

Dechová zkouška ani následný test na drogy provedený přivolanými policisty ale nepotvrdil přítomnost omamných látek v těle. Během ověření osobních údajů vyšlo najevo, že řidič není zdravotně způsobilý k řízení. Policisté vyloučili spáchání trestného činu, řidiči však zakázali pokračovat v jízdě. Případ strážníci oznámili správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky MPB, strážníci, auto, zákaz řízení, alkohol, drogy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Loss

Dobrá práce!

Čtvrtek, 11. dubna 2024, 10:18Odpovědět

Řidič se strážníkům chlubil zákazem řízení. Vidím kosmické lodě a ovládám počasí, dodal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.