Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muž projížděl brněnským tunelem v protisměru, uprostřed se rozhodl otočit. Ohrožoval ostatní řidiče

Nejen sebe, ale hlavně ostatní řidiče ohrozil muž, který se vydal do Husovického tunelu v Brně v protisměru. I když si chybu podle strážníků pravděpodobně uvědomil, pokračoval v jízdě. Uprostřed se rozhodl otočit a urychleně z místa zmizet. Celý incident ale zachytily bezpečnostní kamery.

Šokovaní řidiči kontaktovali brněnské strážníky poté, co je ohrozil muž v Husovickém tunelu v severní části jihomoravské metropole. Muž i přes zákazové značky najel z Merhautovy ulice do protisměru a v jízdě nebezpečné jízdě pokračoval do tunelu.

Navzdory rychlému příjezdu hlídek už ale neukázněný řidič v tunelu nebyl. Událost však podrobně zaznamenaly městské kamery včetně registrační značky vozidla. Ze záběrů je patrné, že osoba sedící za volantem vjela do tunelu jízdním pruhem určeným pro výjezd.

„Řidič tedy evidentně nerespektoval zákazovou značku. Tím ale výčet jeho prohřešků nekončí. Na krátký okamžik sice zastavil, když kolem něj ale zrovna neprojíždělo žádné auto, evidentně vědomě si to namířil přímo do tunelu do protisměru, a navíc bez zapnutých výstražných světel,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivanová.

Protijedoucí řidiči stihli včas reagovat a nedošlo ke srážce. Řidič zakrátko pochopil, že tudy cesta skutečně nevede, a zastavil. Jakmile ale provoz zeslábl, provedl další nebezpečný a taktéž zakázaný manévr. Začal se v tunelu otáčet. Ve chvíli, kdy se mu to podařilo, pak obratem z místa odjel.

„To ale nemění nic na tom, že je podezřelý z několika dopravních přestupků a čeká ho správní řízení,“ doplnila Skřivanová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, řidič, tunel, protisměr, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž projížděl brněnským tunelem v protisměru, uprostřed se rozhodl otočit. Ohrožoval ostatní řidiče  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.