Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cizinec i přes zákaz projel uzavřenou Nádražní ulicí. Strážníkům předložil padělaný řidičák

Mladý cizinec původem z Ukrajiny i přes zákazové značky projel do brněnské Nádražní ulice, kterou dělníci opravují. Vozidla si všimli strážníci, kteří s mužem chtěli přestupek vyřešit. Mladík jim však předložil falešný řidičák.

Dvacetiletý cizinec nerespektoval zákaz vjezdu v Nádražní ulici. Strážníci dopravní jednotky ho proto ihned na bezpečném místě zastavili a vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla.

„Mladý muž hlídce ochotně předložil ukrajinský cestovní pas a řidičský průkaz. Hned potom se od strážníků dozvěděl, že se stal podezřelým ze spáchání dopravního přestupku,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

VIDEO: Silničáři uzavřeli Nádražní ulici v Brně, aby opravili chodník. Stavba omezí pěší i řidiče

Do konce května musí chodci i řidiči počítat s omezením dopravy u brněnského hlavního nádraží. Silničáři dnes uzavřeli část Nádražní ulice, aby opravili chodníky na straně k Masarykově ulici.

Při ověřování údajů potřebných k projednání protiprávního jednání hlídka nabyla podezření, že podaný řidičský průkaz je padělaný. Strážníci vyrozuměli republikové policisty a po jejich příjezdu jim popsali odlišnosti, které na dokladu rozpoznali.

Příslušníci státní policie měli totožný názor a řidiče si pro podezření ze spáchání trestného činu od strážníků převzali. „Řidičský průkaz je totiž veřejná listina a její padělání je trestné. Podezření ze spáchání dopravního přestupu hlídka oznámila správnímu orgánu,“ doplnila Pokorná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky MPB, strážníci, auto, zákaz, pokuta, řidičák, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Čapajev byl načapán - a to je teda SPRÁVNÉ!!!! KDOVÍ KOLIK JICH TU MÁME, ale černej kašel tu máme taky od neočkovanců, ale ten není falešne FUJKY FUJKY!!

Čtvrtek, 21. března 2024, 20:40Odpovědět

Marie Glanczová

"geroji" tady přece můžou všechno...

Úterý, 19. března 2024, 20:58Odpovědět

Jiří Svoboda

Co byste od těchto ryzích a upřímných charakterů chtěli jiného? Jako by nestačilo, že tady hrdě a statečně bojuje proti vetřelcům, kteří devastují jeho milovanou vlast.

Úterý, 19. března 2024, 15:56Odpovědět

Cizinec i přes zákaz projel uzavřenou Nádražní ulicí. Strážníkům předložil padělaný řidičák  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.