Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž poslal svojí známé vyfocený dopis na rozloučenou, ta za ním poslala strážníky, kteří mu zachránili život

Brněnští městští policisté v pátek odpoledne vyjížděli do ulic širšího centra Brna, kam zamířili kvůli znepokojivé fotografii, kterou jim popsala žena, jenž strážníky telefonicky kontaktovala. Na fotce byl ručně psaný dopis na rozloučenou, který ženě vyfotil a poslal její osmapadesátiletý známý.

„Snímek zachycoval rozsáhlý ručně psaný dopis, ve kterém autor vysvětloval své životní osudy, loučil se s blízkými a děkoval jim. Žena neváhala a zavolala na linku 156, kde se strážníkům svěřila s obavami o jeho život a připojila i mužovu pravděpodobnou adresu,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci muže v širším centru Brna rychle kontaktovali a muž jim potvrdil, že vážně míněný dopis na rozloučenou opravdu sepsal. „Trápil se mimo jiné potížemi s živobytím a strážníci vyhodnotili pravděpodobnost, že si sáhne na život jako velmi vysokou. Požádali ho o podstoupení dechové zkoušky, která prokázala přes 1,7 promile alkoholu,“ uvedl Ghanem.

Kvůli duševnímu rozpoložení muže mu strážníci zavolali záchrannou službu a strážníci jej zdravotníkům předali i s dopisem. Muž po ošetření skončil v péči lékařů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky městská policie, záchrana života, rozloučení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž poslal svojí známé vyfocený dopis na rozloučenou, ta za ním poslala strážníky, kteří mu zachránili život  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.