Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Pár Brňanů se psem se zabydlel v cizím domě. V místnosti si udělali táborák a odmítali odejít

Majitel domu chystal rekonstrukci, v objektu se mezitím zabydlel pár i se psem. Do budovy vlezli balkónem a zabydleli se v prvním patře. V jedné z místností si dokonce rozdělali oheň a celou ji zaneřádili pohozenými plastovými lahvemi.

Nezvaní hosté v domě

Na tísňovou linku městské policie se obrátil majitel nemovitosti v brněnských Štýřicích. Svůj rodinný dům tam měl připravený k rekonstrukci a od známých se dozvěděl, že se v objektu někdo neoprávněně zabydlel.

Strážníci se s mužem v ulici sešli a ten jim popsal dispozice domu a zdůraznil, že vstupní branka je zajištěná zámkem a prostor dveří zabezpečil polykarbonátovými deskami. Hlídku pustil na pozemek a strážníci vzápětí zjistili, že ochranné desky jsou zlomené směrem do interiéru.

„Ze dvou stran strážníci vstoupili přes sklepní prostory do objektu a začali ho místnost po místnosti systematicky prohledávat. Ve sklepě ani v prvním patře se nikdo nenacházel, mezipatro bylo překvapivě zamčené. Ze zahrady se však dalo vylézt i přes balkon, a přesně to strážníci udělali,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Táborák v obýváku

Balkonové dveře byly pootevřené, což hrálo v jejich prospěch. Hlídce se uvnitř naskytl pohled na rozházené plastové láhve a ohořelý papír. V předsíni uviděla několikery zavřené dveře. Stejně jako v předešlých situacích se důrazně ohlásila a z jedné místnosti uslyšela psí štěkot i dva lidské hlasy.

„Strážníci osoby uvnitř vyzvali, aby si zajistily psa a vyšly ven. Nato před ně předstoupil dvaačtyřicetiletý muž a po dotazu, co dělá v cizím domě, odvětil, že tam může být, i když nemá souhlas majitele,“ popsal Ghanem.

Hlídka však měla výrazně odlišný názor, a tak muže i s jeho devětatřicetiletou partnerkou a zvířetem vyprovodila na ulici. Většího křížence nechali strážníci převézt do péče odborníků z útulku pro opuštěná zvířata a dvojici předali jako důvodně podezřelou z trestného činu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, dům, oheň, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To jsou nám trampové......hnus, co se mezi námi potlouká za podivná individua!!

Úterý, 12. března 2024, 06:38Odpovědět

VIDEO: Pár Brňanů se psem se zabydlel v cizím domě. V místnosti si udělali táborák a odmítali odejít  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.