Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Seniorka ze Znojemska naletěla falešnému sběrateli mincí. Donutil ji za sto tisíc koupit bezcenné kousky

Na sociální síti hledala seniorka povyražení, na její seznamovací inzerát ale zareagoval podvodník. Uvedl, že je sběratel mincí a ženu prosil, aby převzala a zaplatila dvě údajně vzácné mince. Seniorka tak učinila, sběratel ale přestal komunikovat. Odborník jí pak řekl, že mince jsou téměř bezcenné.

Nezávazné dopisování si na sociální síti se nakonec docela prodražilo seniorce ze Znojemska. Na její seznamovací inzerát reagoval muž, který se v elektronické komunikaci svěřil svou zálibou ve sběru mincí.

„Záhy na to přišla prosba, kterou žena neodmítla. Měla převzít a zaplatit dvě mince, které jejímu virtuálnímu známému chyběly ve sbírce. Ve Znojmě se setkala s mužem, který jí předal dvě mince. Za ně zaplatila skoro čtyřicet tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Druhý den se opakoval skoro stejný scénář. Tentokrát se objevil jiný muž. Tomu poškozená zaplatila za čtyři mince sedmdesát tisíc korun. Vcelku pohodová spolupráce dostala o několik dní později, kdy si měl nový známý poškozené přijet pro zakoupené mince, vážnou trhlinu. Muži se prý pokazilo auto. Na jeho opravu, která má stát osmdesát tisíc korun, potřebuje půjčit peníze. To žena odmítla. Reakce podvodníka byla výmluvná a přestal komunikovat.

Že se nechala oklamat, si potvrdila při pokusu o prodej získaných mincí za více než sto tisíc korun. Oslovený numismatik koupi odmítl s tím, že mince jsou téměř bezcenné. Následně už cesta důchodkyně vedla na policii.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky PČR, policisté, podvod, mince, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

No jo zamilovaná seniorka - to je tu v poslední době dost často. Tolik varování a stejné chyby!!!

Úterý, 12. března 2024, 06:51Odpovědět

Diskutér T.

Víte kam s podvodníky? POD VODU A NECHAT JE TAM....!

Úterý, 12. března 2024, 06:39Odpovědět

Seniorka ze Znojemska naletěla falešnému sběrateli mincí. Donutil ji za sto tisíc koupit bezcenné kousky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.