Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zlodějka z domu ukradla neplatné bankovky. Ze skrýše na střeše ji sundávali hasiči

Do rodinného domu v jižní části jihomoravské metropole se vloupala žena v době, kdy majitelé spali. Zlodějku ale prozradil štěkající pes, a tak se utekla schovat na střechu. Ze skrýše ji sundali hasiči s plošinou, policisté u ní našli lup. Stihla odcizit pouze neplatné bankovky.

Nad ránem vyjížděli brněnští policisté do městské části Tuřany, kde mělo dojít k vloupání do rodinného domu a pachatel měl být stále na místě. Hlídka po příjezdu spatřila ženu, která se schovávala na střeše za vikýřem. Podezřelou vyzvala, aby zůstala sedět.

„Na pomoc si policisté přizvali hasiče s plošinou, aby jim pomohli ženu sundat. Na střeše byly také poházené bankovky. Devětadvacetiletá žena putovala na služebnu, kde měla co vysvětlovat,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Jak vyšlo záhy najevo, žena vnikla přes zahradu na pozemek a dále odemčenými dveřmi do domu, který kompletně prohledala, a to včetně ložnice, kde v uvedenou dobu spal manželský pár. Na nevítanou návštěvu ovšem štěkotem začal upozorňovat pes a majitelku vzbudil. Ta zlodějku následně načapala v jednom z pokojů.  Žena před ní utekla po schodišti na půdu a odtud na střechu.

Jediné, co stihla odcizit, byly neplatné československé bankovky z osmašedesátého roku. Výtržnice má obdobnou trestní minulost a nyní ji za krádež a porušování domovní svobody hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky PČR, hasiči, zloděj, bankovky, dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějka z domu ukradla neplatné bankovky. Ze skrýše na střeše ji sundávali hasiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.