Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva opilé muže v Brně naštvala objížďka. Skákali na dopravní značky a nabíhali autům pod kola

Dočasné dopravní značení v severní části jihomoravské metropole nakrklo dva muže posilněné alkoholem. Značky začali demolovat a skákali u toho pod kola projíždějícím autům. Se strážníky se chtěli prát, nakonec skončili na záchytce.

Další změna dopravního značení mohla překvapit řidiče projíždějící poměrně čerstvou objížďkou přes třídu Generála Píky na severu Brna. Některé natolik, že dočasné dopravní značení začali demolovat. Nežádoucím úpravám ale brzy zabránili brněnští strážníci.

„Projíždějící řidič emotivně popsal, že dva malí grázlíci skáčou do značek, rozkopávají je a nabíhají do projíždějících aut. Věk mladíků upřesnil po dotazu z operačního střediska přibližně na patnáct let,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Ukázalo se však, že muži byli podstatně starší. Při příjezdu je strážníci uviděli ležet na chodníku, těsně vedle silnice. Pomohli jim tedy vstát a chtěli je odvést na bezpečnější místo, kde by se jich zeptali na okolnosti běsnění.

Dva opilí mladíci v Brně přemisťovali dopravní značky, jednoho z nich strážníci prohnali až na záchytku

Alkoholem posilnění mladíci se rozhodli pořádně zamotat hlavu také řidičům a vydali se do Štýřic provádět neplechy. Na jednom z úseků začali přemisťovat dopravní značky. Před strážníky se snažili utéct, ti je ale velmi rychle dostihli. Starší ze...

Dvaadvacetiletý muž i jeho o deset let starší známý však zaujali bojový postoj a pěstmi začali šermovat strážníkům před obličeji. O pár sekund později už muži neměli jak strážníky ohrozit, protože leželi znovu na zemi, tentokrát s rukama spoutanýma za zády.

„Hlídce adresovali ještě sérii sprostých nadávek, a protože se nedalo předpokládat, že by s obtěžováním svého okolí přestali, přivolali strážníci sanitku záchytné stanice. Během čekání jim starší z podezřelých nadýchal přes tři a půl promile a mladší bezmála tři promile alkoholu,“ popsal Ghanem.

Další hlídky městské policie zmapovaly okolí a našly množství povalených a rozházených přenosných značek. Postaraly se proto o jejich vrácení na původní místo. Během procházení ulice objevily i prokopnutou reklamní ceduli. Muži se k přesouvání značení přiznali a hrozí jim teď pokuta do tří set tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Opilci - chodci - se pohoršují nad objížděním - neřeknu, když by se pohoršoval řidič, ale OŽRALA, CO KOPE DO ZNAČEK BY MĚL DOSTAT PĚSTÍ NA TEN SVŮJ NALITÝ RYPÁČEK - Nevychovanci, co brázdí ulice....

Středa, 28. února 2024, 08:45Odpovědět

Dva opilé muže v Brně naštvala objížďka. Skákali na dopravní značky a nabíhali autům pod kola  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.