Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pár cizinců se před brněnským klubem zastal napadeného muže. Útočník jim hrozil nožem

Když se žena s mužem původem z Ukrajiny vraceli domů z hudebního klubu v centru Brna, byli svědky napadení. Situace jim nebyla lhostejná a agresora okřikli. Ten jim ale začal s nožem v ruce vyhrožovat podřezáním, před strážníky poté zbraň schovával.

Vlastní bezpečnost riskovala dvojice původem z Ukrajiny v brněnské Divadelní ulici. Poté, co třiadvacetiletý muž a devatenáctiletá žena vyšli z hudebního klubu, byli svědky potyčky. Popsali, že mladík útočil na neznámého muže, bil ho prý pěstmi a došlo i na kopance.

Žena s mužem se rozhodli agresora okřiknout a napadenému muži tak pomoci. Útočník ale vytáhl z kapsy nůž a začal jim vyhrožovat bodnutím a podřezáním. Napadený muž mezitím stihl utéct.  

„Strážníci trojici sami oslovili, když si při noční kontrole všimli nápadných neshod mezi aktéry. První napadený muž již na místě nebyl a zatím se ho nepodařilo dohledat. Podezřelého hlídka městské policie okamžitě postavila k fasádě domu a zajímala se, jestli je ozbrojený,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Dvacetiletý Moldavan si demonstrativně prohmatával kapsy, sundal si bundu a celou ji složil, aby dal jasně najevo, že v ní nic nemá. „Strážníci však trvali na kontrole vnitřní kapsy bundy, kde si skutečně přenášel zavírací nůž,“ doplnil Ghanem.

Na důrazný pokyn hlídky muž odložil nůž na zem a vysvětloval, že se o něm nezmínil, protože ho za zbraň nepovažuje. Strážníci mladíka předali republikovým policistům jako důvodně podezřelého z trestného činu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky MPB, strážníci, klub, nůž, napadení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Vyndalho

celodenní léčba pogumovaným domlouvátkem , potom zbalit a nahranicích ho kopnout do prdele , na doživotí zákaz de EU

Úterý, 20. února 2024, 18:53Odpovědět

Diskutér T.

Konečně se taky cizinci dokáží zastat....

Úterý, 20. února 2024, 11:22Odpovědět

Pár cizinců se před brněnským klubem zastal napadeného muže. Útočník jim hrozil nožem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.