Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muž v Brně ukradl bezvládnému mladíkovi peněženku. Vzal jsem jen oplatku, tvrdil

Muž v centru jihomoravské metropole narazil na nehybně ležícího muže uprostřed náměstí. Místo pomoci se však rozhodl prohledat mu kapsy, což spatřili strážníci na kamerách. Hlídce tvrdil, že mladíka okradl jen o sušenku, v zápatí mu ale z kapsy vypadla také peněženka.

Kapesní zloděj si vyhlédl bezvládně ležícího mladíka na brněnském náměstí Svobody. Místo pomoci mu vytáhl z kapsy peněženku a ještě jeden předmět. Celou situaci zpozoroval strážník sledující kamery a na místo zavolal kolegy.

Zloděj se o nehybného muže nezajímal a nechal ho ležet na studené dlažbě. Nedošel však dál než na druhý konec náměstí, kde ho zastavila hlídka městské policie. Strážníky se snažil obalamutit ne příliš uvěřitelným tvrzením

„Podezřelý muž strážníky ujišťoval, že mladíka připravil pouze o oplatku. Dříve než mohli jeho tvrzení ověřit, vypadla mu z kapsy peněženka. Vysvětloval, že patří jemu, a různorodé karty na cizí jméno včetně platební v ní nosí, protože je sběratel,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Okradený muž byl dezorientovaný. Nejprve nesprávně tvrdil, že teď právě se jmenuje Boháč, a na křestní jméno si nemohl vzpomenout. Při dotazu na adresu vytrvale opakoval datum svého narození, a město, kde bydlí. Během několika minut se zorientoval a začal bez problému komunikovat.

Přistižený osmatřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu. Platilo by to i v případě, že by okradenému vzal jen balíček sušenek, který původně ukazoval strážníkům. Kapesní krádež je totiž trestným činem bez ohledu na výši škody.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Okamžitě toho DACANA poslat do dolů a bez jídla.

Čtvrtek, 15. února 2024, 15:47Odpovědět

VIDEO: Muž v Brně ukradl bezvládnému mladíkovi peněženku. Vzal jsem jen oplatku, tvrdil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.