Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Celníci na jihu Moravy odhalili čtyři nelegální herny. Zabavili v nich osmnáct automatů

Čtyři nelegální herny odhalili jihomoravští celníci od začátku kalendářního roku. V Brně, v Boskovicích, ve Znojmě a u Vyškova zadrželi celkem osmnáct technických herních zařízení a přes jedenáct tisíc korun. Na problémová místa se musí pracovníci Celní správy vracet opakovaně.

Boj s nelegálním hazardem na jihu Moravy je dlouhodobý. „I přes využití veškerých zákonných možností pro potírání nelegálního hazardu, se celníci na některá místa vrací opakovaně,“ uvedla mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Jen v posledních několika týdnech celníci odhalili v Jihomoravském kraji čtyři nelegální herny. Při zásazích zadrželi dohromady osmnáct technických herních zařízení a přes jedenáct tisíc korun. Jednalo se o podniky v Brně, Boskovicích, Znojmě a na Vyškovsku.

V loňském roce jihomoravští celníci uskutečnili celkem třiasedmdesát kontrol hazardu, z toho ve čtyřiadvaceti případech se jednalo o legální provozovatele a v devětačtyřiceti případech šlo o nelegální hernu. V nich celníci zadrželi dvě stě třicet technických herních zařízení a 355 tisíc korun.

„Dozorová činnost nad provozováním hazardních her patří k jedné z významných priorit celní správy. Jedná se o dozor jednak nad legálními provozovateli, kteří jsou držiteli povolení Ministerstva financí. Z velké části ale také nad také nad provozovateli, kteří povolení k tomuto druhu podnikání nemají, neodvádí žádné platby, ale především nedodržují zákonné podmínky pro umožnění účasti osob na hazardní hře“ popsala Temňáková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky celníci, herny, automaty, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hoši - dobrá práce - jednou je zákaz, tak tvrdé postihy!

Úterý, 13. února 2024, 07:35Odpovědět

VIDEO: Celníci na jihu Moravy odhalili čtyři nelegální herny. Zabavili v nich osmnáct automatů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.