Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v brněnských nemocnicích okrádal pacienty. V nočním stolku hledal léky a peníze na drogy

Do několika zdravotnických zařízení zavítal muž, jenž si ale nepřišel pro lékařskou pomoc. Místo léčení bolístek čtyřicátníka zajímal obsah nočních stolků pacientů. Obcházel pokoje a proplížil se i do zázemí pro personál. Sháněl peníze na drogy, nebo aspoň nějaké zneužitelné léky.

Na nezvaného hosta narazil personál jedné z brněnských nemocnic. Pracovník ostrahy zaznamenal muže, který do špitálu docházel pravidelně, nikdy však nenavštívil žádné vyšetření. Záhadného hosta, kterého příslušník ochranky chvíli pozoroval, nahlásil strážníkům.

„Od pracovníků bezpečnostní agentury se hlídka dozvěděla, že muž údajně procházel pokoje a vstupoval i do zázemí pro zaměstnance,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Návštěvník nemocnice po chvíli přiznal, že ve zdravotnickém zařízení hledal léky nebo alespoň peníze na drogy. Současně hlídku ujišťoval, že nic z toho neobjevil. S jeho tvrzením se ale strážníci nespokojili a oslovili i pacienty.

„Čtyřicetiletý muž jim řekl, že postrádá více než dva tisíce korun, sedmasedmdesátileté ženě chybělo přes tři sta korun. Další svědek prý muže přistihl při prohledávání nočního stolku, a na útěku z pokoje prý potom podezřelého viděla i zdravotní sestra,“ přiblížil Ghanem.

Pod tíhou svědectví se muž přiznal. Dodal, že na podobné výpravy se vydává do všech brněnských nemocnic. Nedávno ho propustili z vězení, kde byl právě kvůli majetkové kriminalitě. Strážníci ho tedy i v tomto případě předali jako podezřelého z trestného činu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky MPB, strážníci, krádež, nemocnice, drogy, léky, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Nemocniční FANTOM - léčit ve stylu OBUŠKU Z PYTLE VEN a vyléčit toho zmíněného v kriminále pořádnou dřinou v lomu...!

Čtvrtek, 8. února 2024, 05:46Odpovědět

Muž v brněnských nemocnicích okrádal pacienty. V nočním stolku hledal léky a peníze na drogy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.