Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zavražděný senior v Brně nebo utopená společnice. Policisté vydali kalendář nevyřešených případů

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia vydal už tradičně kalendář, ve kterém připomíná případy, jež policisté zatím nebyli schopní vyřešit. Cílem je jednotlivé skutky opět dostat do povědomí a získat informace pro další pátrání. Na jižní Moravě vyšetřovatelům již dlouhé roky vrtá hlavou zavražděný senior v Brně nebo utonulá žena na Břeclavsku.

Policejní kalendář má připomenout čtyřiadvacet vybraných případů z celého Česka a přinést naději na jejich vyřešení. „Obě předchozí vydání z let 2022 a 2023 nám přinesla desítky cenných informací. To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Výtisky policisté rozeslali do věznic po republice a také na regionální pobočky Probační a mediační služby. Zájemci z řad veřejnosti si také mohou kalendář k přečtení stáhnout na policejním webu. Pokud lidé k jakémukoliv z případů mají informace, mají vyšetřovatele kontaktovat na speciální e-mailovou adresu.

Další informace a celý kalendář nejdete zde

Vražda seniora na brněnském Cejlu

Mezi případy, které kriminalisté doposud nedokázali rozklíčovat, patří pět let stará vražda seniora v brněnské ulici Cejl. Naposledy Josefa G. jeho blízcí spatřili 1. dubna 2019, pravděpodobně o den později se do bytu staršího muže vloupal neznámý delikvent a bezbranného stařešinu usmrtil.

Motivem vraždy by mohly být cennosti seniora, které po činu z bytu zmizely. Pachatel si odnesl řetízek z příveskem ze žlutého kovu a masivní prsten s drahým kamenem. Ve vyloupeném obydlí chyběly také dvě legálně držené samonabíjecí pistole, které policie doposud nevypátrala.

FOTO: Policie ČR

Společnice utopená v rybníce u Břeclavi

Před téměř osmnácti lety tragicky zahynula mladá Olga S. z Brna. Dvaadvacetiletou ženu rodina naposledy viděla začátkem září 2006, zhruba o dva týdny později její tělo bez známek vyplavalo na hladinu v Mlýnském rybníce na Břeclavsku.

Dívka byla hluchoněmá a přivydělávala si pouliční prostitucí. Utonulá na rukou nosila několik prstenů z bílého kovu a v uších kruhové náušnice, šperky na těle zůstaly i po smrti. Policisté nikdy nedokázali s jistotou určit, zda ženě někdo do vody pomohl nebo do nádrže skočila sama.

FOTO: Policie ČR

Rakušan zmizel na cestě do Znojma

Tento rok by rakouský občan Franz Liess oslavil již dvaaosmdesátileté narozeniny. Na jaře 2009 ale nasedl do auta a ze svého domu u silnice vedoucí do jihomoravského Znojma odjel neznámo kam. Muže ani jeho zelený Volkswagen Golf Cabrio od té doby nikdo neviděl.

FOTO: Policie ČR

Po třicátníkovi z Brna zbylo jen auto

Jednatřicetiletého Davida Záblackého naposledy lidé spatřili na začátku září 2010. Zhruba tři dny od jeho zmizení se v brněnských Modřicích objevilo jeho černé auto značky BMW, po černovlasém asi 190 centimetrů vysokém muži se ale od té doby slehla zem.

FOTO: Policie ČR

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky jižní Morava, policie, nevyřešené případy, kalendář, pomoc, pátrání

Zavražděný senior v Brně nebo utopená společnice. Policisté vydali kalendář nevyřešených případů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.