Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nakrknutý opilec v Brně vysklil zastávku. Nechtělo se mu jít pěšky

Nepříjemný budíček si přichystal pro spáče v jihomoravské metropoli naštvaný opilec. Rozzuřil ho řidič autobusu, který ho kvůli jeho chování vyhodil ven i přesto, že muž bydlí až za Vranovem. Frustraci si třicátník vybil na zastávce, kde flaškou vytřískal dvě skleněné tabule. Od strážníků si potom za své „služby“ vydupával fakturu.

Řinčení skla polekalo v nočních hodinách obyvatele domů na Lesné. Hluk se rozléhal z tamní zastávky Haškova, kde se potloukal silně opilý muž. „Rychlý příjezd hlídky městské policie neposkytl třicátníkovi šanci výrazněji se vzdálit. Našli ho ještě v Okružní ulici a hned jim začal popisovat, že ho rozzuřil řidič, který ho kvůli silné opilosti a nepřístojnostem vykázal z autobusu,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Opilec ale bydlí až za Vranovem a pěšky se mu v noci jít nechtělo. Celá situace ho natolik naštvala, že si svůj vztek vybil právě na zastávce. Podle svědků vzal do ruky lahev, se kterou pak do přístřešku tloukl, až se z něj vysypalo sklo.

Když ho s touto informací konfrontovali strážníci, pobídl je, aby mu za škodu vystavili fakturu. „Hlídka místo toho později na služebně sepsala úřední záznam, který předala republikovým kolegům. Škoda totiž s největší pravděpodobností přesáhne deset tisíc korun a muž je tedy podezřelý z trestného činu. Dechová zkouška potvrdila, že je opilý. Nadýchal 2,76 promile alkoholu. Policisté si ho na místě převzali,“ dodal.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, krimi, strážníci, MP Brno, opilec, autobus, zastávka

Nakrknutý opilec v Brně vysklil zastávku. Nechtělo se mu jít pěšky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.