Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po Brně se plazil hroznýš. Do pytle s tebou, rozhodli strážníci

O tom, že i v Brně se dá zažít pořádná exotika, se přesvědčili lidé, kteří při procházce narazili na cizokrajné zvíře. Velký had se krčil na parkovišti vedle popelnic a protože mu byla zima, nehýbal se. Šokovaní nálezci bleskově zavolali na pomoc strážníky, kteří si metr a půl dlouhého hroznýše královského odnesli v pytli.

Na nevšední zážitek nejspíš jen tak nezapomenou obyvatelé městské části Starý Lískovec. Pohodové odpoledne trávili venku na procházce, když v Dunajské ulici spatřili tvora, na jakého v tuzemské volné přírodě doposud nenarazili. Cestu jim zkřížil hroznýš královský, jenž ale nebyl příliš aktivní a jen se zimou choulil u popelnic.

Nálezci ještě v šoku vytočili linku 156 a čekali, až si hnědo-žlutého majestátního škrtiče vyzvednou strážci zákona. Operační středisko pak na místo vyslalo zkušeného muže z odchytové služby společně s psovody. 

„Strážník tedy nejprve opatrně vyzkoušel jeho reakce. Po pečlivém zhodnocení všech okolností vzal nakonec obezřetně hada do ruky,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková. Odvážlivcův kolega stál opodál a přidržoval vak, do kterého hroznýše opatrně vložili a odvezli k odborníkovi.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, MP Brno, strážníci, had, zvíře, exotika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

leo podstanický

Brno = vzrušení

Pátek, 6. října 2023, 13:25Odpovědět

Po Brně se plazil hroznýš. Do pytle s tebou, rozhodli strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.