Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnského sanitáře zákeřně napadl agresivní pacient. Chňapl mu po krku na záchodech

Nepochopitelný zkrat předvedl jednašedesátiletý muž v brněnské nemocnici, kam zavítal s tržnou ránou na obličeji. Zakrvácený návštěvník dělal problémy už při příchodu, když ohrožoval zdravotnický personál i příchozí. Vrchol nastal ve chvíli, kdy napadl na záchodech sanitáře, což byla silná káva i pro městskou policii.

Do brněnské nemocnice, jejíž lokalitu brněnští strážníci v hlášení neupřesnili, se vypravil senior kvůli bolavému zranění v obličeji. Konkrétně utrpěl tržnou ránu v obličeji. Od krve potřísněného jedince si proto vzali do parády zdravotníci. Jenže na ošetření vůbec nedošlo, jelikož zraněný zapomněl i na minimální základy slušného chování. Lidi ve špitále ohrožoval, a tak na místo pro jistotu přivolali zdravotníci strážníky. Ukázalo se, že rozhodnutí bylo správné, protože potížista zdaleka neřekl poslední slovo ani po příjezdu hlídky. 

Po příjezdu hlídky se uklidnil, se zdravotníky začal spolupracovat a za doprovodu strážníků se podrobil potřebným vyšetřením. Následně se muž z Brna dožadoval odchodu na toaletu. S ohledem na jeho zdravotní stav ho tam doprovázel sanitář zdravotnického zařízení. Z nepochopitelných důvodů se po něm jedenašedesátník v jeden moment ohnal a pokusil se ho oběma rukama chytit za krk,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná. 

Právě ve chvíli, když se pacient záludně ohnal po sanitářovi, přišel okamžik pracovníků v uniformách. Pohotovým zákrokem útočníka zpacifikovali a nasadili mu želízka. Následně hlídka jen marně hledala vysvětlení, proč někdo napadá zdravotníka, jenž mu chce pomoct. „Vše bude muset vysvětlovat správnímu orgánu. Právě tomuto orgánu strážníci podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámili,“ dodala mluvčí Pokorná.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Agrese, Nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Hlaváček

Tak ten pacient měl putovat rovnou do Černovic.

Čtvrtek, 5. října 2023, 09:49Odpovědět

Brněnského sanitáře zákeřně napadl agresivní pacient. Chňapl mu po krku na záchodech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.