Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v Brně sušil podezřelé rostliny v bytě chorého souseda. Jsem milovník bazalky, vysvětlil

Přímo v posteli překvapili strážníci muže, který měl doma na šňůře místo prádla pověšené podezřelé rostliny. Do bytu je pustil šedesátníkův soused, jenž měl o svého nemocného známého strach. Netušil ale, že tím zavaří sám sobě. Sušinu si totiž u špatně slyšícího muže schovával on.

Sousedská pomoc se nevyplatila ani jednomu z dvojice mužů v centru jihomoravské metropole. Pětašedesátiletému majiteli bytu běžela v pozdních večerních hodinách televize tak nahlas, že v domě rušil noční klid. Nezaregistroval dokonce ani zvonění strážníků, které na místo zavolali další naštvaní spáči z budovy.

Po chvíli ze sousedního bytu vyšel čtyřicátník, který strážníkům řekl, že jeho soused špatně slyší, je hodně nemocný, a proto se o něho stará a v rámci sousedské pomoci má od něho kopii klíčů,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná a dodala, že když hlídka vkročila dovnitř, starší muž ležel v posteli a poklidně sledoval televizi.

Přístroj byl sice o něco hlučnější, než bývá obvyklé, ovšem kvůli sluchové vadě šedesátníka strážníci situaci pochopili. Jejich pozornost ale už při vstupu upoutala jiná věc. „Všimli si šňůry natažené od vchodových dveří až k ložnici a na nich pověšených rostlinek. Mladší soused se nejprve snažil hlídce namluvit, že se jedná o bazalku,“ pokračovala.

Už po chvíli ale veškeré snahy o obelhání strážců zákona vzdal a přiznal se, že rostliny v bytě suší on pro svoji vlasntí potřebu. Nezapomněl se pochlubit ani s tím, že mu sušina ke kouření vystačí na celý rok. Strážníkům vysvětlil, že dveře bytu, ve kterém bydlí , nejdou zamknout a má strach, že by mu suché rostliny mohl někdo ukrást. „Hlídka přivolala na místo republikové policisty, ale ani oni neuvěřili pohádce o bazalce a celý případ si od strážníků převzali. Rostliny podrobí rozboru a budou zjišťovat obsah účinné psychoaktivní látky THC,“ uzavřela. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, krimi, strážníci, soused, MP Brno, hlídka, konopí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Čížková

No a co, tak si sušil trochu trávy.

Čtvrtek, 5. října 2023, 07:03Odpovědět

Muž v Brně sušil podezřelé rostliny v bytě chorého souseda. Jsem milovník bazalky, vysvětlil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.