Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž škrtil na brněnském nádraží ženu. Ta vytáhla z kabelky kudlu

V obrovské drama vygradovala pře dvou lidí na brněnském nádraží. Kolemjdoucí sledovali, jak muž v parku při ostré hádce chytl pod krkem ženu. Napadená si škrcení nenechala líbit. Agresora tloukla do zad a z dámské kabelky vytasila nůž, kterým nebezpčeně zahrozila.

K emotivní rozmíšce na hlavním železničním uzlu nedaleko zastávky konečné trolejbusu došlo ve středu odpoledne. V tamním parčíku na sebe strhl pozornost třicetiletý muž, jenž měl nevyřízené účty se známou. Po vyostřené hádce se uchýlil k fyzickému ataku a lapl o tři roky starší Brňanku pod krkem. Žena ale nesložila zbraně. Byla plná vzteku, takže mlátila třicátníka vší silou pěstmi do zad. Následně sáhla do kabelky, z níž vytáhla kudlu. Dala si však pozor, aby Brňan-nebodla.

„Podezřelého od sebe odstrčila druhou rukou a čepel držela otočenou směrem dozadu. Přivolaní republikoví policisté tedy spáchání trestného činu vyloučili, hlídka městské policie však silou zasáhla proti podezřelému muži a spoutala ho. Choval se totiž agresivně a neustále se pokoušel napadnout jednu z přítomných žen,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Strážníci agresivního jedince sebrali a odvezli na záchytku. Teprve tam mu sundali želízka. Podle Ghanema je podezřelý z neuposlechnutí výzev úřední osoby a přestupku proti občanskému soužití. Zároveň si mluvčí posteskl, že na brněnském nádraží jsou neustále problémy a práce i přes přítomnost strážníků či kamer. 

„Hlídky městské policie se prakticky nepřetržitě pohybují v oblasti hlavního nádraží a okolních ulicích, kde každý měsíc uskuteční okolo patnácti set cílených kontrol. Jen za uplynulé čtyři týdny se v lokalitě strážníci zabývali pěti sty přestupky,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Hlavní, Napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ludwig Ludwigovicz

Na brněnském nádru bylo vždy veselo, ale v posledních letech je to už moc. Brno tak dlouho dohánělo Prahu až ji dohnalo

Pátek, 15. září 2023, 17:20Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, tak se problem muze snadno vyresit!!! At dostane MP pravomoce tu pakaz serezat bez moznosti postihu!!! V NY na Grand Station tahle pakaz se nesmela ani objevit, jinak dostali!! Tak nechapu proc to nejde v Brne!!! Dalsi komentar je zbytecny ????????????????

Čtvrtek, 14. září 2023, 16:46Odpovědět

Diskutér T.

„Hlídky městské policie se prakticky nepřetržitě pohybují v oblasti hlavního nádraží a okolních ulicích, kde každý měsíc uskuteční okolo patnácti set cílených kontrol. Jen za uplynulé čtyři týdny se v lokalitě strážníci zabývali pěti sty přestupky,“ dodal Ghanem.
TAK, KDO ZÁVIDÍ MP. BRNO JEJICH PRÁCI????JÁ JE OBDIVUJI A HLUBOCE SMEKÁM - U HLAVNÍHO NÁDRAŽÍ JIM JDE MNOHDY I O ŽIVOT - KDO MÁ CMRNDY, MŮŽE SI TO JÍT TAKÉ VYZKOUŠET A POTOM KRITIZOVAT!!!!

Čtvrtek, 14. září 2023, 16:32Odpovědět

Ladislav Harvánek

1500 kontrol za měsíc? To je přibližně 50 kontrol denně, teda asi každých 30 minut jedna kontrola. Nevyplatilo by se kontrolovat tuto oblast nepřetržitě? Jinak si ale práce strážníků MP vážím a cením. Jen ta statistika: přesný součet nepřesných čísel.

Pátek, 15. září 2023, 08:48Odpovědět

Muž škrtil na brněnském nádraží ženu. Ta vytáhla z kabelky kudlu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.