Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v Brně vypustil na nádraží bojové psisko. Pak se divil, že mu ho sebrali

Bez náhubku a vodítka si užíval den velký pes bojového plemena na brněnském hlavním nádraží. Volnost hafanovi dopřál silně opilý páneček. Psisko volně pobíhalo po veřejném prostranství, což zaujalo procházející strážníky. S opilcem se chvilku dohadovali, aby mu nakonec mazlíčka sebrali a odvezli do útulku.

Problémový jedinec, jenž nedávno oslavil dvaačtyřicáté narozeniny, si stoupl před budovu bývalé pošty. Právě tam si dopřával doušky alkoholických nápojů a přitom pozoroval, jak se jeho hafan venčí po okolí. Dění zmerčili rovněž strážníci, kteří se rozhodli, že problém vyřeší. Muže hlídka oslovila a požádala, aby čtyřnohého vzal na vodítko. Navíc si vyžádala doklady. Nacionále sdělil pouze ústně. Velký problém nastal teprve ve chvíli, když strážníci přišli s nápadem, aby se podrobil dechové zkoušce. 

„Začal být vulgární, urážel je a opravdu velmi nevhodnými výrazy znevažoval jejich práci. Snažil se z místa služebního zákroku vrávoravou chůzí odejít, temperamentně gestikuloval a mával rukama před obličeji strážníků. Hlídka mu však, i přes jeho agresivitu, trpělivě a opakovaně vysvětlovala, že je ve stavu, kdy není schopen postarat se o sebe, a hlavně o psa,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Pracovníci nakonec dosáhli svého. Přístroj na měření alkoholu se zastavil na cifře téměř tři promile. Hlídka neváhala a naznala, že je čas, aby majiteli sebrala mazlíčka. Zvíře odvezla do útulku. Chovatel ale nemusí klesat na mysli. 

„Po vystřízlivění si může svého psa vyzvednout v útulku městské policie, kam ho strážníci umístili. Podezření ze spáchání hned několika přestupků oznámila hlídka příslušnému správnímu orgánu,“ dodala strážíce Pokorná

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Pes, Bojový, Útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mia Karen

Nás občas napadají malý prcci a že sakra umí trhat. Špatnou zkušenost jsme měli s pitbullem a podobným plemenem taky ale to jen proto, že páníčci byli agresivní a psi potom vlítli na nás. Bohužel mám tu smůlu, že vidím často jak tahle skvělá plemena lidi mlátí.
Vůbec by mě nenapadlo slovo BOJOVÝ použít a už vůbec ne u psa, který je prostě jen na volno a nic nedělá.. nevidím v tom logiku

Sobota, 16. září 2023, 02:14Odpovědět

Stax pivnik

No dovolte, autor není žádné vemeno, je to prostě debil!

Úterý, 12. září 2023, 00:23Odpovědět

Karel Novák

A pěkně prosím, které je to to bojové plemeno?? Není spíše autor pěkné vemeno?

Pondělí, 11. září 2023, 13:27Odpovědět

Baron Kocharovski

autor JE vemeno. ("bojový" pes neexistuje. to, že LIDI ZPRA*SÍ i psy, to je jiná)... je mi každého psa (a nejen psa) líto, když vidím, jak se mnozí lidé chovají... LIDI JSOU ČASTO "HNUS," sám o sobě. o zvířatech bych to nenapsal.

Pondělí, 11. září 2023, 13:31Odpovědět

Pavel Kozelský

Problémový jedinec ve věku 42 let... Tak to byl na beton nejstarší pes na světě!

Pondělí, 11. září 2023, 10:42Odpovědět

Diskutér T.

A MÁME TU ZASE NAŠE NÁDRAŽÍ A PROBLÉMOVÉ VANDALY - OŽRALY - ČMÁRAČE PO BUDOVÁCH - NAHÁČE - A DNES I OŽRALU S HAFANEM, KTERÝ SE VENČIL MEZI DAVY. TO SE DĚJOU ALE VĚCI - PŘIBEJVÁ NÁDRAŽNÍCH POBUDŮ A NEFACHČÍCÍCH ŽIVLŮ, DO NEBE VOLAJÍCÍ PŘÍPAD JEDEN HORŠÍ, JAK DRUHÝ - NEZÁVIDÍM POLICII!!!!

Pondělí, 11. září 2023, 10:10Odpovědět

Muž v Brně vypustil na nádraží bojové psisko. Pak se divil, že mu ho sebrali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.