Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v Brně vyprovokoval strážníky na náměstí. Ti chystají odvetu

S extrémně agresivním opilcem se setkali lidé na brněnském Mendlově náměstí. Kolemjdoucí na dopravním uzlu vyzýval do bitky, aby nakonec hlavní konflikt svedl s městskými strážníky. Hlídku neustálými průpovídkami vytočil tak, že potížista skončil na záchytce a k tomu ho ještě čeká flastr ve správním řízení.

Strážníkům bylo ihned po příjezdu na místo jasné, že šestačtyřicetiletý muž je opilý a bude dělat problémy. Vyzvali ho, aby přestal obtěžovat ostatní a posadil se na nedalekou lavičku. To se opilci nelíbilo, nakonec ale s nesouhlasnými poznámkami rozkaz poslechl.

„Nadýchal 2,74 promile. Protože alkohol evidentně snížil jeho schopnost kontrolovat své chování, využila hlídka zákonného oprávnění a v souladu s takzvaným tabákovým zákonem rozhodla o jeho převozu na záchytnou stanici,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Opilému Brňanovi se ale pobyt na záchytce nelíbil. Než vystřízlivěl, chrlil ze sebe jednu vulgaritu za druhou a nadával všem kolem sebe. Jako strůjce celé této agresivní situace nakonec označil příslušné strážníky.

Ani značná míra alkoholu v krvi muže ale neomlouvá za jeho nevhodné chování. „Podezření z přestupku znevážení úřední osoby oznámila hlídka úředníkům a bude na nich, jaký postih Brňanovi uloží,“ sdělila Pokorná.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Opilec, Stížnost, Záchytka, Brno, Městská policie Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Koudelka

Pokud si někdo myslí, že dotyčný ožrala zaplatí pokutu, je naivní.

Pondělí, 11. září 2023, 08:43Odpovědět

Diskutér T.

TAK TO UŽ JE VRCHOL, CO SI DOVOLUJÍ OŽRALCI NA HLÍDKU MP. BRNO!!! ZNOVU UZÁKONIT OBUŠKU RYCHLE VEN A BYLO BY PO NÁSILNOSTECH. TO SI MYSLEL OPILEJ DEBILEK, ŽE JE S KAMOŠAMA Z HOSPODY NA VYCHÁZCE NEBO CO? ZNOVU SMEKÁM PŘED MP. BRNO. HOŠI FANDÍM VÁM.

Pondělí, 11. září 2023, 08:24Odpovědět

Muž v Brně vyprovokoval strážníky na náměstí. Ti chystají odvetu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.