Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinec v Brně strčil z hradeb Špilberku turistu. Na krku má obvinění z vraždy

Party, která se pořádně zvrhla a málem skončila velkým neštěstím. Takový případ se odehrál v Brně, kde Slovák shodil z hradeb pevnosti Špilberk turistu z Německa. Zraněný skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Podezřelého chytili policisté a nyní ho drží ve vazbě, odkud čelí obvinění z pokusu o vraždu.

O incidentu informovali policisté dnes na webu, kam umístili krátký popis události, jež se odehrála minulý pátek večer. Šestatřicetiletý pachatel u hradu strčil z vysokých hradeb čtyřiadvacetiletého cizince před zraky kolemjdoucích. Na místo proto spěchala policie, která brzy muže podezřelého z vraždy našla.

„Díky svědkům události se podařilo policistům zjistit poznatky, na jejichž základě byl po několika hodinách zadržen podezřelý šestatřicetiletý muž. Ten byl posléze obviněn z vraždy ve stádiu pokusu, v tuto chvíli je stíhán vazebně, sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté nyní případ vyšetřují a hledají další svědky. Podle serveru Novinky.cz , který případ podrobněji popsal, hrál v nehodě roli alkohol. Podezřelý Slovák údajně slavil ve městě s partou rozjařených kamarádů rozlučku se svobodou. Následně se pustil do náhodného německého návštěvníka, jehož po hádce shodil z objektu. Zraněný po pádu skončil v péči zdravotníků. Aktuálně leží ve Fakultní nemocnici Brno, kde podstoupil operaci a je mimo ohrožení života. 

Slovenského potížistu nyní čeká soud. V případě, že soudce rozhodne o vině šestatřicátníka, může strávit několik let ve vězení.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Prýgl

Štítky Brno, Špilberk, Turisté, Nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Byl na ŠPILBERKU, tak obnovit s ním středověké tresty a do MUČÍRNY SE SLOVÁKEM - VRAHEM - CESTOVATELSKÝM - OPĚT NEMÁM SLOV!!

Středa, 6. září 2023, 14:21Odpovědět

Cizinec v Brně strčil z hradeb Špilberku turistu. Na krku má obvinění z vraždy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.