Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rodina v Brně navedla malou dceru, aby obrala nemocné děti. Mince z kasičky vylovila šikovnými prstíky

Na kariérní dráhu lupiče vyslala čtyřletou dceru mladá rodina, která se vydala na rychlé občerstvení v centru jihomoravské metropole. Zatímco matka bavila obsluhu u pokladny, tatínek přistavil kočárek k charitativní kasičce, ve které byly peníze na pomoc vážně nemocným dětem. Dobře schovaná dívenka se pak svými hbitými prsty dala do díla a nepozorovaně box vybrala.

Do učení si vzala rodina zlodějíčků v Brně jednoho ze svých nejmladších členů. Malé dcerce dali rodiče lekci uprostřed fast foodu ve středu města, kde se ale hodovat příliš nechystali. Jednadvacetiletá žena se vydala k pultu za zaměstnanci vyřídit zdlouhavou objednávku, o dva roky starší muž mezitím nepozorovaně zaparkoval kočárek k nadační pokladničce.

Krabička, do které předtím návštěvníci podniku naházeli peníze na pomoc malým hospitalizovaným pacientům, se pak dostala do spárů čtyřleté dívence. Nejdřív z boxu opatrně odlepila několik vrstev lepicí pásky, jež sloužila k bezpečnostnímu zajištění víka. Pak úzkou ručkou vklouzla dovnitř a začala ven vytahovat vybrané mince.

„Podle svědků ji třiadvacetiletý Brňan po celou dobu pozoroval. V jeden moment údajně přistoupil k pokladničce, uchopil celý box a vysypal veškerý obsah mincí do kočárku. Hned poté holčičku položil na peníze v kočárku a v klidu si sedl za stůl provozovny s vozítkem vedle sebe,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Po chvíli se k muži jakoby nic připojila i jeho partnerka, která doposud předstírala, že vybírá pokrm. Mezitím už ale ostatní zákazníci upozornili manažera podniku, jenž hříšníkům důrazně přikázal, aby odcizenou částku vrátili. Ačkoliv se páru opakované výzvy nelíbily, nakonec se s velkou nevolí peněz vzdal.

„Strážníci po zhlédnutí záznamu bezpečnostních kamer v provozovně, které dokazovaly tvrzení přítomných svědků, okamžitě přivolali republikové policisty. Ti si následně celou událost převzali pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, krimi, zloděj, dítě, fast food, peníze, charita, dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to se učí brzy, to jsem ani netušila že 4 leté cigáně už krade

Čtvrtek, 7. září 2023, 10:33Odpovědět

Jan Novák

Jistě naši "spoluobčané" :-( Kradou, jsou agresivní, a kritiku ze strany ostatních berou jako rasismus. Krásně o tom nedávno psal Ombudsman...

Středa, 6. září 2023, 13:45Odpovědět

Luboš Pacik

No jo, ještě ftom chudák malá neumí chodit...

Úterý, 5. září 2023, 07:26Odpovědět

Diskutér T.

MYSLÍM, ŽE TO JIŽ JE POŘÁDNĚ PŘES ČÁRU - ZPŘÍSNIT TRESTY PRO TYTO VÝROSTKY I PRO NEVYCHOVANÉ RODIČE..

Pondělí, 4. září 2023, 19:21Odpovědět

Diskutér T.

TO MUSELO BÝT ZASE HEZKY TMAVÝ DÍTĚ I JEHO NEPRACUJÍCÍ TZV. RODIČE!!!!!

Pondělí, 4. září 2023, 19:19Odpovědět

Rodina v Brně navedla malou dceru, aby obrala nemocné děti. Mince z kasičky vylovila šikovnými prstíky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.