Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejsem zdejší, vysvětlil muž v hokejovém dresu, který stříkal lidem v Brně na domy

Na svůj původ se u strážníků odvolával hokejový fanoušek v jihomoravské metropoli. V dresu a posilněný alkoholem se vcítil do role umělce a v centru města vydekoroval jeden z domů. Vysvětlení opilcova kreativního řádění bylo podle něj jednoduché. Pochází totiž z Havlíčkova Brodu.

S nepříliš běžnou výmluvou přišel odvážný sprejer, který odhodlaně zdobil cizí dům v Kopečné ulici. Na zeď budovy vytvořil červeno-žluté graffiti o rozměru zhruba šest metrů čtverečních. Kromě veledíla přitahovalo pozornost kolemjdoucích i mužovo vzezření. Na celou akci se totiž pořádně vyšňořil a oblékl si na sebe hokejový dres. Svým chováním doplněným výrazným outfitem si po chvíli vykoledoval příjezd strážců brněnského zákona.

Přivolaná hlídka na místě našla batoh s plechovkami od barev i připitého kreativce. „Očividně opilý čtyřicátník hlídku přesvědčoval, že sprejuje na legální plochu. Potvrdil mu to prý jeho známý, na jehož jméno si však nemohl vzpomenout,“ vysvětlil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Zvídaví strážníci ale stále nechápali jeho motivaci k poškozování cizího majetku. Odpověď, kterou na svoji otázku dostali, je ale mírně překvapila. Muž jim bezostyšně sdělil, že měl touhu malovat, protože pochází z Havlíčkova Brodu.

Přestože se hlídka usilovně snažila jeho vysvětlení pochopit, polehčující okolnost však ve výmluvách nenašla. „Sprejera předala policistům jako podezřelého z trestného činu,“ doplnil.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, krimi, strážníci, MP Brno, sprejer, graffiti, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK ODKUD JSI TY PRASE!!!

Pondělí, 4. září 2023, 19:16Odpovědět

Nejsem zdejší, vysvětlil muž v hokejovém dresu, který stříkal lidem v Brně na domy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.