Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž v Brně našel ve smetí policejní oblečení a frajeřil. Dostal céres

Módního faux pas se dopustil muž v Brně, který vyrazil na procházku kolem středu města v nevhodném oděvu. Na sebe si vzal novou mikinu a kšiltovku s obřím nápisem Policie. Navíc se producíroval nedaleko služebny městské policie. Netrvalo proto dlouho a zastavili se u něj strážníci.

Sedmapadesátiletý Brňan s policejními doplňky se objevil v Křenové ulici, kde se shodou náhod nachází i sídlo městské policie. Strážníkům, kteří ho pozorovali, byl hned podezřelý. Za jedincem se vydali a brzy zjistili, že opravu nejde o jejich kolegu. 

Připustil, že nepracuje ve služebním poměru a nemá tedy ani služební odznak, kterým by se mohl strážníkům prokázat. Na dotaz hlídky městské policie, jak k takovému oblečení přišel, odvětil, že ho našel v kontejneru,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Vysvětlení, že oblečení našel ve smetí, pracovníkům v uniformách nestačilo. Provinilci vyčinili a vysvětlili, že svým outfitem porušuje zákon. Nosit služební stejnokroje ozbrojených složek je totiž zakázáno. „Muže proto vyzvali, aby si mikinu i kšiltovku okamžitě sundal a vysvětlili mu, že se případem budou dále zabývat úředníci,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Převlek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

"případem se budou zabývat..." :-DDD opravdu PŘÍPAD! boprec si mohl hadry koupit kdekoliv u vietnamců, ve své době tam nabízeli plno nesmyslů s nápisy... POLICIE i STRÁŽNÍCI mají být UŽITEČNÍ pro společnost! (nikoliv UŽITEČNÝMI ID*IO*TY), jak tomu denně je! .-(((

Čtvrtek, 31. srpna 2023, 17:02Odpovědět

Muž v Brně našel ve smetí policejní oblečení a frajeřil. Dostal céres  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.