Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vykuchám vás jako ryby, řval nahý muž v Brně se sekáčkem v ruce

Hrozivě vypadající zásah má za sebou hlídka brněnské městské policie. K dramatické situaci je zavolali vyděšení rodiče duševně nemocného muže, který se doma v kuchyni svlékl a vzal do ruky sekáček na maso. S tím pak matce prosící o pomoc z balkonu vyhrožoval. Stejně tak varoval strážníky, kterým sdělil, že je zničí jako Vietnam.

Silnými nervy se ozbrojili strážci zákona, kteří vyjeli na pomoc do východní části jihomoravské metropole. Na místě, kam je přivolali zoufalí rodiče sedmadvacetiletého muže, byl pro ně nachystán nečekaný pohled. Ve dveřích kuchyně rodinného bytu stál svlečený mladík, v jedné ruce svíral nůž a vyzbrojil se také sekáčkem na maso.

„Sprostě na ně křičel a vyhrožoval jim, že je zabije. Varoval je, že je vykuchá jako ryby a že je budou doma postrádat, protože je oddělá a zničí jako Vietnam,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Dvacátníkův otec strážníkům už před vstupem celou událost nastínil. Jeho syn je psychicky nemocný, ale protože byl jeho stav už několik let uspokojivý, nic se nedělo. Nyní se však situace vyhrotila a přibuzné chtěl napadnout. „Na vyděšeného otce volala z balkonu manželka, že syn je připravený znovu zaútočit a vyzbrojil se k tomu i noži,“ doplnil.

Do domova napadené rodiny proto strážci zákona vešli chráněni protiúderovými štíty a klidným hlasem ozbrojenému jeho úmysly rozmlouvali. Celý incident nakonec skončil bez zranění a mladík se nechal přesvědčit, aby ostré předměty položil na zem. „Svěřil se, že ho trápí jeho zdravotní stav a má pocit, že mu žádný lékař nedokázal účinně pomoci. Přiznal také, že každý den pije alkohol. Hlídka si získala jeho důvěru a muž v jejím doprovodu zcela dobrovolně odešel do sanitky,“ dodal.

Zasahující příslušníci městské policie s nemocným zůstali i při převozu a předání do péče lékaře na záchytné stanici. Tam zadržený nadýchal více než 2,5 promile alkoholu a následně dostal příslib, že se dočká potřebné péče na psychiatrii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, krimi, strážníci, MP Brno, sekáček, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Nahý řezník - beznadějnej alkoholik a vyděšená máma na balkoně - CO TO JE DNES ZA DOBU A JAK LIDÍ ŘEŠÍ PROBLÉMY - NA TO NENÍ UŽ OPRAVDU SLOV A OPĚT OCEŃUJI VZORNEJ ZÁSAH MP. BRNO, JAK DOKÁZALI VŠE S KLIDEM VYŘEŠIT. HOŠI - MÁTE OPĚT MOJE SYMPATIE.

Úterý, 29. srpna 2023, 16:14Odpovědět

Vykuchám vás jako ryby, řval nahý muž v Brně se sekáčkem v ruce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.