Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně objevili bezdomovecké doupě. Muž tam žil ve výkalech a s pet flaškami

Mezi odpadky, plastovými lahvemi a exkrementy se ubytoval devětapadesátiletý muž, kterého navštívili znepokojení brněnští strážníci. Bezdomovce ležícího pod dekou poblíž rušné silnice našla hlídka, která místo kontrolovala kvůli znečištění. Zpustošený Brňan žijící v těžko uvěřitelných podmínkách si ale nestěžoval na žádné zranění ani zdravotní potíže. Muži zákona mu tak aspoň poradili, na koho se obrátit pro pomoc.

V lesíku mezi komunálním odpadem, lahvemi a exkrementy dlouhodobě spával devětapadesátiletý Brňan, kterého objevila městská policie. „Zabydlel se v blízkosti frekventované komunikace, kde přebýval nedaleko zastávky hromadné dopravy ve Štouračově ulici jen v těžce uvěřitelných podmínkách,“ popsala životní situaci bezdomovce ve středním věku mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

I přes děsivé podmínky si muž nestěžoval na žádné zdravotní potíže a hlídku přesvědčoval, že je zodpovědný jenom za půlku nepořádku okolo sebe. Strážníci mající velmi dobrou místní znalost mu poskytli a ochotně předali informace o možné pomoci, která je osobám v tíživých životních situacích nabízena," doplnila Pokorná. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská police Brno

Štítky odpadky, strážníci, Brno, znečištění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

NO NAPSALK BYCH TO ASI TAKTO - KDE DOMOV MŮJ, KDE BYL DOMOV MŮJ....VÝKALY SE VALÍ PO BAŽINÁCH........V SADĚ SKVÍ SE LÁHVÍ PĚT A HLE JE TO FLAŠKA PET- JE TO ALE DIVNEJ SVĚT.....

Úterý, 29. srpna 2023, 16:23Odpovědět

V Brně objevili bezdomovecké doupě. Muž tam žil ve výkalech a s pet flaškami  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.