Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnský úředník se bránil útokům agresivního klienta. Schoval se za plexisklo

Doběla rozpálila práce brněnského úředníka pětapadesátiletého Brňana, který v úřední hodiny navštívil odbor magistrátu, aby si vyřídil záležitosti. Jenže zjistil, že si nevzal potřebné doklady, na což pracovník pohotově upozornil. Nečekal ale, že po poznámce chytne klient záchvat vzteku.

Padesátník si myslel, že má vše v pořádku a pobízel úředníka k práci. Jenže ten si stál za svým a tvrdil, že k vyřízení žádosti potřebuje dokumenty. Muž se nakonec rozčílil tak, že na zaměstnance zaútočil slovně a následně se pokusil o fyzický atak. Vystrašený úředník ukrytý za plexisklem proto vytočil linku 156, aby zakročila městská policie. 

„Na místo spěchala hlídka pořádkové jednotky a po příjezdu se dozvěděla, že pracovník na přepážce požadoval po muži doklady potřebné k vyřízení jeho žádosti. Brňan se prý začal rozčilovat, křičet na něho, údajně bouchl pěstí do ochranného plexiskla a demonstrativně mu vyhrožoval sevřenou pěstí. Když prý odcházel z místnosti, udeřil opakovaně do platebního terminálu označeného informací, že je nefunkční,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Řádění Brňana strážníci ukončili. Zjistili, že nikoho nezranil a překvapivě ani nic nerozbil. Strážci brněnského zákona po zklidnění emocí přistoupili k potížistovi a zeptali se, proč se takhle choval. Sdělil, že ho pracovník šikanoval a chtěl věci, které nejsou k vidění na webových stránkách. Pohár trpělivosti pak přetekl ve chvíli, kdy nemohl použít platební automat.

Svědci se ale přiklonili k verzi úředníka, a tak nervózního Brňana čekají potíže. „Podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámili strážníci správnímu orgánu,“ dodala Pokorná. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Brno

Štítky Brno, Úředníci, Magistrát, Agrese, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

NEZÁVIDÍM ÚŘEDNÍKŮM MÍT NA STAROSTI TAKOVÁ STÁDO TUPCŮ, CO NEVÍ. CO SI VZÍT DO SVÉ BLBÉ KAPSY NA ÚŘAD - MOŽNÁ VYCHODIL VE 4. TŘÍDĚ OBECNÉ A PAK SE NENÍ ČEMU DIVIT A ŠEL SI VYŘÍDIT SOCIÁLNÍ PODPORU - UBOŽÁK, ALE V E ŠKOLE TUPEJ ŽÁK.

Pátek, 18. srpna 2023, 14:19Odpovědět

Libor Burian

Psychopatům a recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma. Jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbně.

Pátek, 18. srpna 2023, 12:08Odpovědět

Brněnský úředník se bránil útokům agresivního klienta. Schoval se za plexisklo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.