Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Důchodkyně z Brna několik dní bezvládně ležela v paneláku. Čekala na záchranu

Strážný anděl nejspíše bdí nad sedmaosmdesátiletou ženou z Brna, která se dostala do velkých problémů. Ve svém bytě v panelovém domě upadla a nemohla se zvednout. Důchodkyně strávila na zemi několik dní, než se dočkala záchrany, která dorazila doslova za minutu dvanáct.

Boj s časem se odehrál v brněnské Bystrci v neděli večer. Tehdy poprvé o případu uslyšela městská policie, kterou kontaktovali vystrašení příbuzní. Vysvětlili, že babička jim několik dní nebere telefon. Dokonce k seniorce šli na návštěvu. Jenže nikdo neotevřel. Zastrčený klíč v zámku navíc napovídal, že Brňanka je stále uvnitř. Zamčené dveře zabrzdily i strážníky, kteří na místo dorazili. Nakonec vymyslili jiný způsob, jak bezvládně ležící zachránit. 

„Oslovili sousedku ve vyšším patře a požádali ji, zda by se mohli do seniorčina bytu slanit z jejího balkonu. Chvíli na to už se pomocí speciální výbavy spouštěl jeden ze strážníků na laně dolů. Balkónové dveře byly otevřené dokořán, během pár vteřin tak našel nemohoucí ženu ležet bezvládně na zemi v předsíni,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Žena ze sebe vysoukala s velkou námahou pár vět. Všem bylo jasné, že na zemi leží několik dní. Ke slovu se proto brzy dostali zdravotníci, kteří zraněnou odvezli do nemocnice. „Zdravotníci ženu ošetřili a sanitkou převezli do nemocnice. Ještě před jejich odjezdem si strážníci ověřili, že všechny spotřebiče jsou vypnuté a vodovodní kohoutky uzavřené, zabezpečili byt a klíče předali majitelce,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, Senior, Záchrana, Strážníci, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

SITUACE SE ZLEPŠILA - BRNĚNSKÝ VEČERNÍK 31.8.2023 ODVYSÍLAL MINI REPORTÁŽ O SENIORCE, KTERÁ POUŽÍVÁ KE SVÉ ZÁCHRANĚ SOS TLAČÍTKO A POCHVALNĚ SE VYJADŘUJE O TOM, KOLIKRÁT JÍ POMOHLO V TÍŽIVÉ SITUACI, DOUFÁM, ŽE SE NA TENHLE VEČERNÍK DÍVALO ASPOŇ NĚJAKÉ PROCENTO SENIORŮ A JEJICH RODINNÝCH PŘÍSLUŠNÍKŮ, ABY VIDĚLI, KAM SE V BRNĚ OBRÁTIT A ZAŽÁDAT O POMOC ZA 250 KČ ZA MĚSÍC- PŘECE JEN SI NĚKDO VŠIMNUL VAROVNÉHO PŘÍSPĚVKU - DÍKY.

Neděle, 10. září 2023, 12:46Odpovědět

Diskutér T.

Chybí propagační videa a školení seniorů - nikde nevidím žádné propagační video o SOS tlačítku např. na stránkách SIP - NEBO CSS BRNO a POTOM SE BRNO I S RODINAMI VELICE DIVÍ!! ZASPÁVÁTE DOBU VRCHNOSTI!!!! AŽ TAM JEDNOU BUDE LEŽET VAŠE MATKA, TAK NĚCO UDĚLÁTE!!!!

Středa, 23. srpna 2023, 07:33Odpovědět

Důchodkyně z Brna několik dní bezvládně ležela v paneláku. Čekala na záchranu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.