Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na nádraží v Brně vyprovokoval konflikt agresivní žebrák. Předvedl kousací útok

O pěkný rozruch se postaral na hlavním železničním uzlu moravské metropole mladý muž z Hodonínska, který po kolemjdoucích loudil cigarety. Kdo nevyhověl jeho žádosti, schytal spršku peprných výrazů i vyhrůžek. Pomyslným vrcholem aktivity mladíka byl kousací útok, za který schytal trest od strážníků.

Na hlavním železničním uzlu moravské metropole bylo znovu život. Tentokrát se o problémy postaral sedmadvacetiletý rodák z nejjižnější části Moravy. Nejprve toužil po kuřivu. Vyptával se proto ostatních lidí, zda nemají špinku navíc. Vzhledem k tomu, že se stále setkával s odmítnutím, nabobtnala v něm frustrace a agrese. Vztek si vybil na mladých lidech u baru, kde hlasitým a nevybíravým způsobem požadoval cigára. Žebráka si brzy všimla hlídka městské policie.

„Hlídka muže okamžitě kontaktovala a sdělila mu, že žebráním porušuje městskou vyhlášku. Po výzvě k prokázání totožnosti začal být neklidný a opakovaně odmítal s hlídkou spolupracovat. Jeho agresivita narůstala a vrcholu dosáhla v momentě, kdy se pokusil napadnout oba členy hlídky,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Při přetahované se strážci brněnského zákona a vyhlášek předvedl vztekloun záludný atak. Strážníkovi chtěl uštědřit bolavý kousanec. Jenže pracovník v uniformně se předem připravil. Na sobě měl taktické rukavice, takže vyvázl bez zranění. Jakmile hlídka potížistu zpacifikovala, přistoupila k dalším úkonům.

„Provedená dechová zkouška potvrdila požití alkoholu, agresivní muž nadýchal téměř 2 promile. Za doprovodu hlídky skončil na záchytce. Podezření ze spáchání hned několika přestupků oznámila hlídka úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Kousnutí, Žebrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

OKAMŽITĚ KOŠTĚ DO RUKY A LOPATU A DOKUD NEODMAKÁ 8 HODIN A PRÁCE KOLEM NĚJ NEBUDE VIDĚT, TAK JEJ NALOŽIT DO DOBYTČÁKU A VYVÉZT NA HROMADNOU SKLÁDKU MEZI ODPADKY. MÁŠ PAZOURY, TAK MAKEJ MÍSTO ŽEBRÁNÍ!!!!! K TOMUTO ÚŘELU VYTVOŘIT HLÍDKU Z POSILOVEN!!!

Středa, 16. srpna 2023, 12:01Odpovědět

Baron Kocharovski

bezďáci tam prostě vůbec nemají SMRDĚT! policie by měla hnout zady a začít makat! :-(((

Středa, 16. srpna 2023, 10:33Odpovědět

Na brněnském nádraží vyprovokoval konflikt agresivní žebrák. Předvedl kousací útok  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.