Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Cizinec v Brně zapálil exmanželku i jejího milence, vyšetřila policie

V hořící klec se minulý měsíc proměnil dům v průmyslovém areálu Rumiště v Brně. Při požáru zůstal ve druhém patře budovy uvězněný pár, kterému ze žhnoucího pekla pomohl ven odvážný mechanik z nedalekého pneuservisu. Kriminalisté nyní zjistili, že červencový oheň úmyslně založil bývalý manžel popálené ženy.

U požáru ve vybydlené budově v centru města zasahovali minulý měsíc jihomoravští hasiči. V ulici Rumiště hořel odpad v jednom z domů, oheň poškodil i střechu objektu. Po incidentu zůstalo poraněných šest osob z toho dva policisté a jeden požárník.

Ačkoliv příčina vzniku požáru nebyla nejdřív známá, v uplynulých týdnech vyšetřovatelé přišli na základě výpovědí svědků na stopu podezřelému cizinci. „Jak se ukázalo, šlo o bývalého manžela poškozené, který měl dokonce s párem opakovaně konflikt a dokonce jim i vyhrožoval,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb a dodal, že poškožený muž nejdříve tuto verzi kriminalistům popíral.

Při požáru v Brně se zranilo šest lidí. V nemocnici skončili i dva policisté

Šest lidí, z toho dva policisté a jeden hasič, se zranilo při požáru v Brně v bývalém průmyslovém areálu v ulici Rumiště. Hořel odpad v jednom z domů, požár poškodil i střechu objektu. Příčina požáru i výše škody zatím není známa.

Stejně tak jakoukoliv vinu odmítal i sedmatřicetiletý expartner ženy, kterého policie zpětně dohledala na kamerovém záznamu nedaleko místa činu. Nakonec se ale pod tíhou důkazů přiznal. Podle Švába v konfliktu nemalou roli sehrál kromě napjatých partnerských vztahů také alkohol. „Muž je stíhán vazebně, za zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu mu hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo i výjimečný trest,“ doplnil.

Servisák hrdina

Ke vznícené stavbě vyjíždělo okolo deseti jednotek hasičů, na místě v té době ale už zasahoval i hrdina z blízké opravny pneumatik. Zachránce si k domu přistavil žebřík, vylezl na úroveň okna a částečně vypáčil mříž, za kterou byl lapen zoufalý pár. Dvojice se ze zakouřeného druhého patra nemohla dostat kvůli množství horkého a jedovatého dýmu, okno bylo navíc zataraseno železem.

„V době příjezdu požárních jednotek se popálený muž už nacházel mimo hořící objekt. Ženu, které se nepodařilo mříž překonat, držel pomocník za ruce, aby s ní v hustém kouři neztratil kontakt,“ okomentoval mluvčí hasičů Filip Venclovský. Proti plamenům nasadili několik vodních proudů a tím dostali požár pod kontrolu za hodinu od ohlášení na tísňovou linku.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že se při incidentu zranilo šest lidí, z toho tři civilisté. Jeden byl popálený těžce, jeden lehce, třetí se přiotrávil kouřem. Všichni skončili ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. Při zásahu se toxických splodin nadýchali dva policisté, záchranáři oba převezli k dalšímu ošetření do Vojenské nemocnice. Zranil se i jeden z hasičů, kterého zdravotníci po ošetření ponechali na místě. Podle Bothové měla záchranná služba na místě sedm prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky Brno, požár, hasiči, Rumiště, cizinec, oheň, zranění, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Jan Palach, Jan Zajíc (a další i jinde viz vikina), se upálili v Praze na protest proti obsazení v roce 68 a útokům proti Českým demonstrantům zakuklenci mafie soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu. Dnes proti Českým demonstrantům zakuklenci mafie opět zasahují opět pod cizí východní vlajkou. Sedm statečných, s profesorem Ševčíkem z fakulty, Drulák, Nohavica, Hamplová a další jsou mafiánskou klakou sprostě opisování. Seznamte se s Holešovskou výzvou, podepište petici Voda je život pravda o vodě, přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost, vrátit moc lidem. Více čtěte ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbně.

Středa, 16. srpna 2023, 15:39Odpovědět

Diskutér T.

NEBYLO TO PROSÍM V HUSOVICÍCH - BYLO BY TO PŘÍHODNÉ MÍSTO......ALE TAKOVÝ HRDINA BYL OPRAVDU JEN JEDEN A TA BANDA, CO SE TU POTULUJE TO JE HANBA NA ENTOU!!!!

Středa, 16. srpna 2023, 12:13Odpovědět

Tomas Jedno

Nehulákal něco ve stylu sláva Ukrajině? :D

Středa, 16. srpna 2023, 07:29Odpovědět

Libor Burian

To byla drábová, příznačné jméno jako chlad-dovozce proherních automatů. Nebo někdo z bílé pětikobyly. Nebo z toho hradního orloje co nám nainstalovali PPPpávka.

Středa, 16. srpna 2023, 07:46Odpovědět

Libor Burian

Po ,,mladících" tady máme ,,cizince". Možná ,,Angličan, Němec, Francouz, Ital, Španěl, Američan, kdo ví...? O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Pondělí, 14. srpna 2023, 13:46Odpovědět

Cizinec v Brně zapálil exmanželku i jejího milence, vyšetřila policie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.